Конструкції нові, а в середині порожньо

зимовий сад
Поділитися новиною

зимовий садЗимовим садом називають місце, яке милує око різнобарв’ям зелені. Це рекреаційна зона, дивлячись наїї озеленення, приходить спокій та натхнення. Нажаль, це зовсім не стосується зимового саду, який знаходиться у приміщенні АЗПСМ №2.

Днямидовелося відвідати так звану «дитячу консультацію», зараз її назва зміниласяна амбулаторію загальної практики сімейної медицини №2 м.Гадяч.  Приємно було побачити нові східці та зручний пандус, відведені місця для дитячих візочків та велосипедів. Зайшовши у приміщення,помітно нові меблі  – яскраві диванчики, гральнідитячі куточки та столики для новонароджених. Все це дійсно порадувало. Але було незвично дивитися на спустошений зимовий сад.

Конструкція вітражів оновлена, зміненаметало пластиковими вікнами (раніше вона була дерев’яною із звичайним склом, що несло небезпеку для дітей, адже маленькі непосиди часто рвалися постукати по склу улюбленою іграшкою). Конструкції нові, а в середині порожньо…

Згадую, як було там красиво раніше, коли приходила ще дитиною з мамою у дитячу консультацію, завжди з цікавістю дивилася на великий «акваріум» з квітами. Кожного разу намагалася зайти у середину, щоб відчути себе, як у казці. З кожним роком озеленення намагалися підтримувати. Та коли прийшла цього разу і побачила просто пустку, то не стрималась…

Переглядаючи світлини інших зимових садів, які прикрашені квітами у вазонах та садово-парковими фігурками так і напрошується питання, чому ж у нас не можна зробити так, по-сучасному, щоб дійсно милувало око?

Звісно,я сфотографувала «сад» і виставилаці фото для обговорення у соцмережахтижневика. Назбирали багато коментарів. Ось деякі з них:

Дарья Рыбальченко: «Тежпам’ятаю, як мама мене щедитиною приводила до поліклініки, там булодужегарно, постійнолюбуваласярізновидомквітів…»

Світлана Омельченко : «Це позорище!Пам’ятаю з якимзахопленням я сама роздивлялася буйство квітів з оригінальними замками за склом.»

Марина Гузій: «Подаруймокожен по квіточці? І все проблем немає)»

ЛидияБруяка: «Та хіба на розведення квітів великі гроші потрібні?Квіти були?Та з них розвести можна скільки,що й поділитися ще з кимось можна було б. А як поливати квіти водою, якою мили підлогу,то які квіти витримають?Просто треба і самим трохи трудитися,а не чекати коштів. Квіти – це не обладнання…»

Валентина Дузь: «Однозначно,що проблема тут не в коштах,а в байдужості.»

Із своїм коментарем не забарився і головний лікарКНП «Гадяцький Центр ПМСД»Василь Ростовський:

«Ці фото для нас були, як «контрольний постріл», – каже при зустрічі головний лікар, – Тому ми із колегамивирішили поділитися нашими планами, щодо АЗПСМ №2. Перше, що збираємосьзробити це відкрити кімнату для мам та новонароджених, відремонтувати дах та утеплити будівлю, замінити плитку, і тільки потім обов’язково розпочнемо  втілювати ідеї по реконструкції зимового саду. Адже це питання у нас вже давно на порядку денному, конструкцію вже замінили, а подальші роботи відтермінували у зв’язку із зайнятістю проектантів. 

Спочатку збиралися оздоблювати цю площу живими насадженнями, але  через погану вентиляцію і холод взимку квіти погано приживаються там. Далі розглядали штучне озеленення, але гарно подумавши вирішилизробити декоративне оздоблення. Це будуть дитячі арт-об’єкти різного характеру. Детально розповідати не буду, нехай це залишиться в секреті.Головне те, що ескізи та планування вжерозроблені, проблема лише у фінансуванні. До того ж, людина, яка займатиметься цією роботою (архітектор), заразу відпустці. Після цього, спільними зусиллями, ми намагатимемосьрозпочатироботи».

Будемо з нетерпінням чекати на відкриття оновленого декоративного зимового саду.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...