Зміни у бюджеті

сесія м р
Поділитися новиною

сесія м р19 червня відбулася 48-а сесія міської ради сьомого скликання.

Внесення змін до Програми фінансової підтримки ЖКГ

12 тис. грн – розрахунок за роботу з підрядниками (заміна колодязів, люків).

Внесення змін до Програми фінансової підтримки КП «Гадяч-житло»

9 тис. 488 грн – оплата послуг з експлуатації складових газорозподільчої системи;

4 тис. грн – вул. Тельмана, 27 ( вхідні двері).

Внесення змін до Програми фінансової підтримки МКП «Комунсервіс»

15 тис. грн – придбання кондиціонера в бухгалтерію;

34 тис. грн – ремонт зливової каналізації по вул. Гетьманська.

Внесення змін до Програми благоустрою міста

10 тис. грн – КП «Добробут», освітлення (Біленченківка, Осняги).

Внесення змін до міської Програми поводження з ТПВ

-397 тис. 937 грн зняли з 1 млн грн, який закладено 2019 р. на будівництво майданчика для встановлення сортувальної лінії, а 602 тис. грн залишили.

Внесення змін та доповнень до Плану соціально-економічного розвитку міської ОТГ

Покрівлі

9 тис. грн – вул. Швидкого, 9;

19 тис. грн – вул. Швидкого, 11;

3 тис. 500 грн – вул. Шевченка, 36;

10 тис. 500 грн – Драгоманова, 22;

7 тис. грн – Полтавська, 35.

Дороги

156 тис. грн – вулиця Героїв Майдану;

154 тис. грн – вулиця Конституції;

1 млн 186 тис. грн – капітальний ремонт вулиці Драгоманова;

1 млн 456 тис. грн – капітальний ремонт дорожнього покриття;

92 тис. 500 грн – ремонт дороги по вулиці Дзержинського;

100 тис. грн – ремонт по вул. Лесі Українки;

199 тис. грн – поточний ремонт вулиці Полтавська;

116 тис. грн – тротуарної доріжки по вулиці Героїв Майдану;

135 тис. грн – тротуарної доріжки по вулиці Полтавська.

Про внесення змін до бюджету міста

Видаткову частину збільшено на 2 млн 219 тис. 30 грн

4 тис. грн – КП «Гадяч-житло» на паливно-мастильні матеріали.

Зменшили витрати по капітальних ремонтах тротуарних доріжок – 897 тис. 63 грн; збільшили витрати на поточні ремонти тротуарних доріжок – 251 тис. грн

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури

Збільшили витрати, 3 млн 175 тис. 5 грн: на поточний ремонт – 701 тис. грн, на капітальний ремонт доріг – 2 млн 474 тис. грн. Виділили субвенцію районному бюджету для придбання орфанних медикаментів 4 особам – 21 тис. 979 грн.

Затвердження фіксованих ставок єдиного податку по групах для спрощеної системи оподаткування на 2020 рік.

1 група – податок в розмірі 10% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого ЗУ «Про Державний бюджет України» на 1 січня 2020 року. Орієнтовна сума – 207 грн 30 коп.

2 групау розмірі 20% від мінімальної заробітної плати, встановленої ЗУ «Про Державний бюджет України» на 1 січня 2020 року. Орієнтовна сума сплати – 885 грн.

Встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2020 рік.

Пільги вводяться в дію з 1 січня. Встановили ставку на нерухоме майно, земельні ділянки у розмірі 0,1% від мінімальної заробітної плати за 1 м2 для фізичних та юридичних осіб. Для фізичних осіб орієнтовно вартість буде 4 грн 17 коп., для юридичних осіб орієнтовно – 4 грн 43 коп. Максимальна ставка 1,5% – це для казино, гральних закладів.

Для квартир, незалежно від їх кількості, понад 60 кв. м; для житлового будинку, незалежно від їх кількості, понад 120 кв. м; різні типи об’єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири та житлового будинку, у тому числі їх часток) на 180 кв. метрів; об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідного державного бюджету чи місцевого бюджету і є неприбутковими; гуртожитки тощо.

Транспортний податок у 2020 році

Установили розмір справляння транспортного податку на території Гадяцької міської ради та Біленченківського старостинського округу відповідно до Положення про транспортний податок. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньо ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року. Орієнтовна вартість такого автомобіля – 1 млн 659 тис. 375 грн. Ставка податку встановлюється із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Обчислення суми податку з об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Повідомлення рішення про сплати сум податку та відповідні платіжні надсилаються платнику за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового періоду. Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і 20 лютого цього ж року подають декларацію за встановленою формою. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування. Транспортний податок сплачується: фізичними особами протягом 60 днів із дня вручення повідомлення, юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця.

Туристичний збір на 2020 рік

Установили з 1 січня 2020 року ставку туристичного збору по місту Гадяч та Біленченківському старостинському округу 0,5% – для внутрішнього туризму, орієнтовна вартість – 22 грн 12 коп., та 1% відсоток – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати – 44 грн 25 коп., установленої законом України «Про Державний бюджет» на 1 січня звітного (податкового) року для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Земельний податок на 2020 рік

Ставка земельного податку – від 0,1% до 12%. Найбільша ставка, за землі, які знаходяться у постійному користуванні: нафтогазова промисловість (12%) та енергетики (6%).

Пільги юридичним та фізичним особам: комунальним підприємствам, які знаходяться у комунальній власності територіальної громади міста, – 100%, Полтавському обласному центру зайнятості – 100%, військовим формуванням (військкомат).

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...