Як бібліотеки перетворити у сучасні книгозбірні

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 25 червня.

Використання інформаційних технологій у Гадяцькій ЦБС

На сьогодні в районі існує 36 бібліотечних закладів. 3 бібліотеки з лютого передано до Центру культури і дозвілля Сергіївської ОТГ як повноцінні книгозбірні (на правах його структурних підрозділів) і відповідно 100% фінансуються з бюджету ОТГ (Гадяцької, Краснолуцької та Петрівсько-Роменської), входять до ЦБС, утримуються за рахунок субвенцій від ОТГ, що передаються на відділ культури. Послуги бібліотечних Інтернет-центрів безкоштовні. У районі 34 з 39 бібліотек підключені до мережі Інтернет.

Сьогодні он-лайн можна зареєструватися на ЗНО та перевірити його результати, отримати безоплатну юридичну допомогу, оформити перепустку для внутрішнього переміщених осіб, провести вебінар та взяти в ньому участь, скористатися послугами Приватбанку, перевірити стан оформлення паспорта та ін.

Бібліотечні працівники долучилися до створення проектів екологічних громадських ініціатив. 19 червня в Інтернет-центрі центральної бібліотеки продовжила свою роботу школа з основ комп’ютерної грамотності для працівників сільських бібліотек, з метою поглиблення їх знань та навичок розширення асортименту бібліотечних послуг. Центральна бібліотека долучилися до проектів Бюджету участі, створивши проект «Gadiachlibrery: комфортна платформа для спілкування». Реалізація проекту передбачає створення бібліотечного майданчика – сучасного публічного простору для спілкування, проведення масових заходів, розширення зони Wi Fi для гадячан та гостей міста. Планується обладнати комфортні місця для сидіння, столи під накриттям, велостоянку, гойдалку для дітей, створити green-зону. На дані цілі виділено 75 тис. грн із районного бюджету. Кращі бібліотеки району – Вельбівська, Великобудищанська, Лисівська, Малопобиванська, Плішивецька, Мартинівська, Ручківська, Римарівська, Книшівська. Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...