«Шукають причину, щоб зідрати з людей гроші»

газовики
Поділитися новиною

газовикиДо реакції зателефонував гадячанин і повідомив, що працівники ПрАТ «Гадячгаз» збираються безпричинно відрізати газопостачання від його приватного недобудованого будинку. Ми направились на місце події, біля воріт вказаного будинку зустріли працівників газової служби і правоохоронців.

Представники ПрАТ «Гадячгаз» пояснили, що вони приїхали, щоб «відключити газопостачання, бо у цьому домоволодінні незаконно встановлені газові прилади, які не відповідають проектній і виконавчо-технічній документації». У зв’язку із цим, згідно Правил безпеки систем газопостачання, працівники газової служби зобов’язані негайно і без попереджень припинити газопостачання. А правоохоронців викликали, щоб допомогли потрапити на подвір’я даного домоволодіння, адже власник заблокував вхід.

Правоохоронцям і нам вдалося потрапити у двір і поспілкуватися із власником, який стверджує, що протиправних дій не вчиняв і відключення газопостачання вважає незаконним:

«Заплатив за проекти, привіз необхідні акти. Сказали, що треба ще оплатити за кожну газову плиту по 270 грн, яка встановлена у будинку, бо нібито вони їх обслуговують.

А в мене на них є техпаспорти, ліцензії, тобто плити на сервісному обслуговуванні. То яке відношення газовики мають до цих газових плит? У них же немає ліцензії!

Договір розмежування газових мереж також є, проект зроблений, оплачений. Напередодні приїздила комісія, було все нормально. А сьогодні дивлюся, товчуться біля двору. Кажуть, що відрізатимуть. А на яких підставах? П’ять років було все офіційно, а тепер що змінилося? Вважаю, що шукають будь-яку причину, тільки щоб із людей зідрати гроші…»

Згідно Правил безпеки систем газопостачання працівники мають право без попереджень відключати від системи газопостачання обладнання житлові і громадські будинки за умови, якщо виявили наявності витоків газу, несправної автоматики безпеки, несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів, відсутності тяги в димових і вентиляційних каналах, самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання, не забезпечення власником технічного обслуговування, невідповідності системи газопостачання житлового будинку проектній та виконавчо-технічній документації.

Залишається лише одне запитання: чому протягом п’яти років усе у цьому домоволодінні було в порядку, а тепер виявили порушення?

Олександр Товстий

LIVE OFFLINE
track image
Loading...