Як приготувати кабачки: 12 приголомшливих рецептів

thumb 840x440
Поділитися новиною

thumb 840x440Кабачок, також званий літній гарбузом – овоч універсальний. З нього можна приготувати смачну закуску, суп, ситне гаряча страва, навіть десерт. Ділимося цікавими рецептами закусок і других страв з кабачка. У меню: малосольні кабачки, човники з кабачків, яєчня, пельмені, закусочний торт, оладки, запіканка, чіпси, піца і мафіни.

1. Малосольні кабачки «Хрусткі»

1 47

Така закуска полетить зі столу моментально! Кабачки порізати і складіть в пакет. Додайте дрібно нарізаний часник, цибулю, сіль, цукор, перець чилі і гірчицю. Пакет зав’яжіть, потрясіть, щоб спеції рівномірно розподілилися і відправте в холодильник на 20 хвилин. Малосольні кабачки готові! Подавайте, приправивши рослинним маслом.

2. Човники з кабачків з яблуками.

2 25

Виходить дуже вишукане гаряче блюдо з куркою та яблуками. Кабачок розріжте на 2 частини, видаліть кісточки і м’якоть. На сковороді обсмажити цибулю, яблуко і м’якоть кабачка. Куряче філе з’єднайте з овочами і яблуком, прованськими травами, сіллю, перцем. Кабачкові човники наповніть начинкою і відправте в духовку на 30 хвилин. Потім човники змастіть соусом зі сметани і майонезу, посипте тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин. Смачного!

3. Яєчня з кабачками і помідорами.

3 21

Незвично, але дуже смачно! На сковороді обсмажте кабачок, зверху викладіть помідори і вбийте яйця. Посипте яйця сиром і відправте в духовку на 12 хвилин. Готову яєчню прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу!

4. Вегетаріанські пельмені з кабачками.

4 15

А Ви пробували пельмені з кабачками? Якщо немає, то швидше за готуйте! Для початку приготуємо тісто з холодної води, солі, висівок і борошна. Для начинки обсмажити кабачок з часником, мускатним горіхом, сіллю і перцем. Сформуйте пельмені з кабачкової начинкою і варіть до повної готовності. Готові пельмені змастіть оливковою олією, посипати свіжою зеленню і подавайте!

5. Торт з кабачків з морквою і цибулею.

5 11

Такий ошатний і смачний торт можна сміливо подавати на будь-який святковий стіл! Для начинки обсмажте на сковороді цибулю і моркву. Млинці приготуйте з тертого кабачка, солі, перцю і борошна. Кожен млинець прошарками овочевою начинкою, прикрасьте за смаком і пригощайте гостей!

6. Кабачкові оладки з сиром і зеленню.

6 10

 

Будьте впевнені, від таких оладок ніхто не відмовиться! Кабачок натріть на тертці, додайте яйце, зелень, сіль, перець, тертий сир і борошно. Смажте оладки на повільному вогні до золотистої скоринки з двох сторін і подавайте до столу зі сметаною.

7. Кабачки, фаршировані помідорами і сиром.

7 7

Смачне і просте блюдо для всієї родини. Кабачки наріжте кружальцями, видаліть трохи м’якоті, щоб вийшли невеликі поглиблення. В серединку викладіть подрібнені помідори, посипте сиром і відправте в духовку на 20 хвилин. Фаршировані помідорами кабачки готові!

8. Кабачки, фаршировані курячою грудкою. Ідеальне блюдо на обід або вечерю! Кабачок розріжте на 2 частини, вийміть м’якоть. На сковороді обсмажити цибулю, часник, курячу грудку і солодкий перець. Човники з кабачків наповніть підготовленої начинкою, змастіть тонким шаром майонезу (сметани або томатного соусу) і рясно посипте сиром. Запікайте кабачки в духовці протягом 15 хвилин і пробуйте!

9. Чарівна овочева запіканка. На смак запіканка і правда чарівна! Кабачок і моркву наріжте тонкими слайсами, помідор – кільцями. Кабачок і моркву скрутіть в рулони і наповніть ними форму для запікання, по краях викладіть помідори. Залийте овочі сумішшю з яєць, сметани, сиру, солі, перцю і випікайте протягом 40 хвилин. Смачного!

10. Корисні чіпси Зацікавилися? Давайте готувати разом! Кабачки наріжте тонкими кружечками і обваляйте в суміші з тертого сиру, панірувальних сухарів, солі і перцю. Готуйте кабачкові чіпси в духовці протягом 20-30 хвилин і подавайте з улюбленим соусом, наприклад, часниковим або томатним.

11. Мафіни з кабачком і сиром Обов’язково спробуйте ці ніжні закусочні маффіни з кабачка! Кабачок натріть на тертці, з’єднайте з сиром, яйцями, молоком, рослинним маслом, сіллю, перцем, борошном, манкою і розпушувачем. Наповніть формочки для маффінів приготованим тестом і випікайте мафіни протягом 15-20 хвилин. Пригощайтеся!

12. Піца на кабачкової основі Дуже смачна піца, обов’язково спробуйте! Кабачок натріть на тертці, додайте яйця, борошно, манку, розпушувач, посоліть і поперчіть. Тісто викладіть у форму для запікання, зверху покладіть улюблену начинку, наприклад, сосиски і помідори, посипте сиром і відправте в духовку на 30 хвилин. Смачного!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...