На Полтавщині зараз немає антитоксину від ботулізму

395151
Поділитися новиною

395151До України прямує 203 флакони канадського антитоксину від ботулізму. Зараз в Полтавській області антитоксину немає взагалі, повідомляє poltavske.tv Торік у в області було зареєстровано три випадки зараження, цьогоріч на Полтавщині випадків не фіксували.

 

До України прямують 203 флакони ботулінічних антитоксинів канадського виробництва. У Полтавській області зараз взагалі немає антитоксину.

“Ми сьогодні отримали наказ міністерства охорони здоров’я за підписом виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про розподіл лікарського засобу ботуліністичний антитоксин. По Україні це буде 203 флакони, є розподіл по всім регіонам України, на Полтавську область розподілено сім флаконів антитоксину. Коли саме вони будуть – я не можу сказати”, – розказала головний лікар Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Свириденко.

“Ботулізм являється гострим інфекційним захворюванням, яке може закінчуватися летальним наслідком. Перше – це харчові продукти: м’ясні консерви, які виготовляються в домашніх умовах також малосолона риба, в’ялена риба, яку часто роблять в домашніх умовах не дотримуючись санітарних норм”, – розказала завідувачка шлунково-кишковим відділенням полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Полтавець.

Один флакон розрахований на одну людину. Торік зареєстрували три випадки ботулізму в місті Кременчук, пацієнти одужали. Цьогоріч в області не зареєстрували жодного випадки ботулізму.

PTV Полтавське Телебачення

LIVE OFFLINE
track image
Loading...