Чи гудуть над вишнями хрущі, чого хочуть Риби і займаємося профілактикою чого завгодно

630 360 1558956378 472
Поділитися новиною

630 360 1558956378 47228 травня: народний календар і астровісник

Нині сухого Пархома; чи гудуть над вишнями хрущі, чого хочуть Риби і займаємося профілактикою чого завгодно

Цього дня Церква вшановує Пахомія Великого, якого вважають одним зі стовпів християнського чернецтва – поряд з Антонієм Великим, Макарієм Великим і Євфимієм Великим. Пахомій спочатку був язичником, військовим, командував загоном. Якось, зіштовхнувшись з християнами, він зацікавився новою релігією. Незабаром молодий вояк приймає хрещення, кидає армію і йде в пустелю де веде аскетичне життя. Там організовує один із перших монастирів і пише для нього статут. Він зрозумів, що не кожен, хто хоче посвятити себе Богу, може жити відокремлено, анахоретом. Сумісна праця була набагато ефективнішою, разом було легко протистояти грабіжникам і долати труднощі духовної боротьби. Таким чином Пахомій став зачинателем кіновійної форми чернечого життя, так з’явилися перші монастирі. Саме Пахомію приписують введення в християнську молитовну практику вервиці (чоток).

Про цей день наші пращури казали: “Прийшов Пархом — тішся теплом!”. А ще примічали – “Багато хрущів — на сухе літо”. Між іншим, хрущ — один із головних шкідників плодово-ягідних і лісових насаджень. Особливо хрущ полюбляє молоде зелене листя, завдаючи тим самим величезної шкоди молодим насадженням. Натомість самим хрущем не проти поласувати кажани, їжаки, борсуки, кроти, жаби і різі птахи. Хрущ — надзвичайно цілеспрямоване створіння: намітивши ціль, повзтиме до неї попри все. А памя’таєте, одним із претендентів на руку і серце андерсенівської Дюймовочки був травневий хрущ?

З іменинами вітайте Дмитра.

24-ий місячний день. Місяць продовжує перебувати у дещо флегматичних Рибах, які вже давно мріють про відпустку. Юридичні справи, а також усе, що стосується капіталовкладень, ітиме пречудово. Щоправда, можливі оманливі стани, віра в ілюзії. У стосунках з іншими намагайтеся уникати насилля і грубощів. Важливі зустрічі ліпше перенести на наступну місячну фазу. Сприятливий час для зачаття, лікування, профілактики здоров’я. Найліпше цей день присвятити відпочинку, але це, звісно, в ідеалі…

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1904 році: +3; а найтеплішим у 1924 – +32,3.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...