Сьогодні Епіфана; дякуємо клоунам, ласуємо полуницею і не озираємося назад

630 360 1558685376 867
Поділитися новиною

630 360 1558685376 867Сьогодні в далекій і вельми цікавій латиноамериканській країні Перу — День клоуна.Святкування відбуваються по всій країні, але найбільш велелюдні, найяскравіші події проходять у Лімі. Тисячі клоунів в яскравих вбраннях дефілюють вулицями перуанської столиці. Жарти, конкурси, фокуси, сміх — всюди панують веселощі та доброзичлива атмосфера. Діти цього дня отримують з рук клоунів цукерки.

Святкова хода закінчується на площі перед будівлею Конгресу — представники однієї з найдавніших професій намагаються таким чином привернути увагу можновладців до своєї праці, а також вимагають надати святу офіційний статус. Нагадаємо, що Міжнародний день цирку відзначають щороку 20 квітня.

Церква цього дня вшановує пам’ять святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського (403). Якщо на Епіфана було жарко, то й літо мало бути спекотним. До речі, в Німеччині сьогодні свято полуниці — одного з символів літа, улюбленої ягоди дітей і дорослих. Полуниця містить вітамін С, фолієву кислоту, клітковину, йод, сахарозу і фруктозу. Прикметно, що фрукоза превалює, тому полуницю можуть вживати хворі на діабет. А ось хворим на виразку шлунку і гастрит ліпше цю ягоду не їсти.

Іменинники сьогодні Герман, Петро, Семен.

Добрий, гарний 21 місячний день! Його символи – Сонце, Храм. Потрібно вмикати творче мислення, креативність і сміливо рухатись уперед. Жодних оглядань назад і деструктивних рефлексій. Пам’ятаєте, що сталося з дружиною Лота? Нещасна жінка озирнулася на рідний дім і одразу ж була перетворена на соляний стовп. Місячна енергетика в цей період надзвичайно потужна і може допомогти зрушити з місця чимало давніх «важких» справ. День надзвичайно вдалий для всіх позитивно налаштованих до життя людей. Про сни, так само як і про усамітнення, забудьте. Ідеальний час для відпочинку!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році – +2,6, а найтеплішим у 2007 – +30,7.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...