«Дорога із суцільним покриттям – це фантастика»

дороги
Поділитися новиною

дорогищо обговорюють соцмережі

Останнім часом голова РДА Олексій Матюшенко почав спілкуватися з жителями міста та району через відеоролики, які виставляє у соцмережі. Останній із них був присвячений темі ремонту дорожнього покриття.

У Гадяцькому районі 400 км доріг, які перейшли на баланс Агентства місцевих доріг Полтавської області. Їх почали ремонтувати за рахунок коштів дорожнього фонду та районного бюджету. Так от, голова РДА взявся філософствувати на цю тему. Для прикладу взяв дорогу Гадяч – Опішня, а саме: відрізок дороги від Вельбівського кафе «Лісова пісня» і до межі із Зіньківським районом (із його слів, за решту дороги відповідає голова Зіньківської РДА, хоча у минулому році відповідальність за ремонт цієї ділянки брав на себе). Протяжність цього відрізка дороги – 14,4 км, ширина дороги – 8 м, реальна ямковість згідно дефектного акту – 2846 м2.

На поточний рік передбачено наступне фінансування – 910 500 грн (із них 230000 грн виділяє Агентство місцевих доріг, 680500 грн – районний бюджет). Дорогу ремонтують установкою УЯР (струменем засипають ями глибиною до 5 см). Ямковість глибиною більше 5 см лататимуть асфальтобетоном. За розрахунками посадовця, цією установкою реально відремонтувати 72% ямковості на цій дорозі за наявні кошти.

А от ідею ремонтувати дорогу суцільним покриттям він вважає фантастикою. Бо за його підрахунками, з наявним фінансуванням суцільним асфальтом можна покрити лише 228 метрів із загальних 14,4 км.

Що ж, судячи із цих розрахунків, капітального ремонту в бік Зінькова нам годі й чекати. Усе, на що ми можемо розраховувати, – це «проїзна» дорога, відремонтована УЯР-ом. Користувачі соцмережі сприйняли це звернення досить скептично. Ось кілька коментарів:

Oleksandr Borys: «Кілька років тому, в аналогічному ролику ви розповідали, що ВІДМОВЛЯЄТЕСЬ ВІД ЯМКОВОГО РЕМОНТУ. Також хотілося б почути, як так сталося, що цей же відрізок у кінці минулого року вже ремонтувався. Аналогічним «ямковим ремонтом».

Ірина Андрущенко: «Дорогою Гадяч – Зіньків їдеш, то оте все каміння б’є по машині і розсипається навколо. Це нові технології?»

Aleksanbr Bogatyj«Які висновки зробимо ми, переглянувши розрахунки? До того часу, коли рівень корупції та ненажерливості владних персон в Україні не знизиться до того рівня, який існує в дійсно демократичних суспільствах, нас завжди ставитимуть перед вибором між поганим та ще гіршим! У всіх сферах життя…»

Гриценко Андрій: «Дійсно, європейський рівень якісних доріг на сьогодні для нас – фантастика! А по суті відео – якщо так проводити щороку ямкові ремонти, то скоро не буде що й латати!»

Підготувала Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...