Весняно-польові роботи та епізодична ситуація в районі

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 21 травня

Хід виконання комплексу весняно-польових робіт

Одним із джерел наповнення бюджету є агропромисловий комплекс, і саме від належного проведення польових робіт залежить збиральна компанія та добробут громадян. Слід зазначити, що всі сільськогосподарські підприємства району активно долучилися до весняно-польових робіт.

Озимі культури засіяні на площі 13,7 тис. га, що більше минулого року на 3,1 тис. га. Клин озимини складається з озимої пшениці – 12,1 тис. га, жита – 14 га, озимого ячменю – 323 га, озимини на зелений корм – 143 га, на ріпак – 1 тис. 51 га.

Структура посівів: кукурудза на зерно – 35%, соя – 12%, соняшник – 21%, цукрові буряки – 2%, просо – 1%, гречка – 1%, кукурудза на силос – 3%, ярий ячмінь – 2%, однорічні трави – 1%, яра пшениця – 0%, овес – 1%, горох – 1%.

Найбільший озимий клин у ТОВ «Агрокрай» – 30%, ТОВ «Вікторія Агро» – 15%. Озимина перезимувала добре і не потребувала пересіву. На даний час зафіксовано факт загибелі 400 га озимого ріпаку. Господарствами району ведуться заходи боротьби зі шкідниками, хворобами та бур’янами відповідно до фітосанітарного стану посівів. Відповідно до законодавства аграрії повідомляють власників пасік за три доби до хімічних обробок.

Забезпеченість паливо-мастильними матеріалами: дизельне пальне – необхідно 1996 т, використано 1661 т; бензин – необхідно 687 т, використано 658 т.

Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019».

Мета проекту – сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризації життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Етапи проведення конкурсу:

І етап: прийом документів до 5 червня, з 6 по 16 червня – відбір 20-ти найкращих бізнес планів;

ІІ етап: з 17 червня по 17 липня онлайн голосування для обрання 10 півфіналістів, вз 18 по 31 липня – відбір 5 фіналістів з 1 серпня по 31 серпня «Неймовірний сільський автопробіг»;

ІІІ етап: вересень – презентація бізнес-проекту.

Вимоги: заповнити анкету і надіслати на пошту agroportal.ua@gmail.com.

Призовий фонд 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проекту. Одне з 10 сіл півфіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні зелену алею. Компанія «Бейкер Тіллі Україна» надасть одному із 10 сіл півфіналістів грошову премію на часткове покриття витрат при реалізації бізнес-проекту.

Епізоотична ситуацію та ризики занесення інфекційних хвороб

У 2018 році на території району зареєстровано 73 випадки укусів людей твариною, в тому числі 15 випадків укусів безпритульними тваринами. З метою недопущення розповсюдження сказу службою ветеринарної медицини проведено комплекс профілактичних заходів по щепленню проти сказу. На даний час щеплено 4 тис. 386 собак і 380 котів. Основними причинами виникнення сказу є: відсутність єдиної реєстрації тварин, які утримуються в особистих господарствах, ігнорування власниками тварин профілактичного щеплення, відсутність вигульних майданчиків, велика кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, які приваблюють бродячих та диких тварин. Боротьба зі сказом залишається однією із найскладніших проблем, яка може бути вирішена тільки загальними зусиллями служб, органів самоврядування та свідомим ставленням громадян.

На даний час зареєстровано 2 неблагополучних пункти, де зафіксовано лейкоз ВРХ: «Веприк плюс», ТОВ «Агрофірма ім. Довженка». Там проводяться оздоровчі заходи згідно інструкції. Під час щорічних діагностичних досліджень у господарствах приватного сектору виявлено випадки цього захворювання, у цьому році досліджено 1 317 голів, серед яких у 44 виявлено лейкоз.

Стан безпеки

Із 13 до 20 травня зареєстровано 207 повідомлень про злочини та пригоди, 13 внесено до ЄРДР:

2 – нанесення тілесних ушкоджень;

1 – крадіжка деревини с. Ціпки;

1 – крадіжка худоби;

3 – крадіжки;

1 – ДТП с. Плішивець;

4 – природна смерть;

1 – самогубство.

За вказаний період працівниками ВП складено 93 адміністративних протоколи:

20 – розпивання спиртних напоїв у місцях загального користування;

3 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння;

1 – дрібне хуліганство;

2 – вчинення насильства в сім’ї;

10 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

1 – зберігання самогонного апарату;

4 – неправдивий виклик спецслужб;

1 – порушення правил утримання тварин;

46 – порушення ПДР;

5 – порушення адмінправил.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...