Зґвалтування не привід: штат Алабама ухвалив найбільш суворий закон щодо абортів

3fb73d4 abort golov
Поділитися новиною

3fb73d4 abort golov11 річну дівчинку і штату Оґайо зґвалтував 26 річний чоловік, пише CBS News. Вона вагітна, проте скористатись правом на аборт, скоріше за все, не зможе. Штат, де вона проживає – один з чотирьох, який підписав закон про заборону абортів з момента виявлення серцебиття плоду. Найбільш суворий закон щодо обмеження абортів сенат ухвалив у штаті Алабама 2019 року.

Тепер в Алабамі аборт дозволено лише у випадку серйозних проблем зі здоров’ямматері. Виключення не роблять, навіть у разі зґвалтування та інцесту, пише The Guardian.

Поправка щодо зґвалтування була внесена творцями закону під час голосування у вівторок, 14 травня 2019 року.

Лікаря, який зробив аборт, може бути покарано на термін від 10 до 99 років ув’язнення.

Жінка, проте, не буде нести кримінальної відповідальності.

На питання, що робити молодій дівчині, яка стала жертвою інцесту, член сенату від республіканців Клайд Чамблісс, який просував закон відповів, що сподівається, що у випадку насилля дівчина буде шукати психологічної та медичної допомоги.

“Якщо закон буде схвалено, я сподіваюсь, що батьки та опікуни будуть вчити дівчат, що як така ситуація станеться, вони мають звертатися за допомогою”.

Член сенату від демократів Вів’єн Фігурс відповіла Чамблісу:

Ви не маєте виховувати цю дитину, ви не маєте виношувати цю дитину, ви не маєте забезпечувати цю дитину. Ви просто робите вибір за жінку, яка буде це все робити”, – наголосила вона.

Закон має увійти через 6 місяців після підписання, проте вже розглядаються проблеми, які він має створити.

Наприклад, чи не будуть лікарі боятись виконувати навіть аборти за показанням?

Опоненти закону передбачають, що лікарі будуть просто їхати зі штату, який вже має найвищі показники смертності серед немовлят та найбільше випадків раку шийки матки.

Противники закону збиралися на мітинги у костюмах з серіалу “Оповідь служниці”, антиутопії, яка розповідає про християнсько-консервативну революцію, що зробила з жінок безправних сексуальних рабинь.

 Фото:The New York Times. Протест проти заборони абортів

Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) планує подавати позов та вимагає зупинити антиконституційну заборону, яка позбавляє жінок права на вільний вибір.

Цей закон забороняє аборти вже з 6 тижня вагітності, але це час, коли жінка ще й може і не догадуватись про свій стан, пише The New York Times.

Також, залишається питання, що робити, якщо дитина може вижити, але не здатна жити повноцінним життям?

 Жінка тримає у руках вішак для одягу. Це символ заборони абортів: жінки використовували його в минулому, щоб самостійно зробити аборт. Фото: Vox

Сенатор від демократів Роджер Смітерман сказав колегам, що під час вагітності його дружини лікарі не були певні, що дитина народиться живою. Вони вирішили зберегти вагітність і дитина народилась з важкими проблемами зі здоров’ям.

Важливим аспектом є те, що ми мали вибір”, – сказав він.

life.pravda.com.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...