Еко-активісти закликають відмовитися від повітряних кульок

4
Поділитися новиною

4Замість летючого непотребу «ЧИСТО.Вишгород» пропонує провести дружні до довкілля акції, пише poglyad.tv

Останні дзвоники, які скоро пролунають у школах, а згодом і випускні вечори все частіше супроводжуються запуском у небо великої кількості повітряних кульок. Справді, приємне видовище, до того ж, відносно бюджетне, але… дуже шкідливе для довкілля. Тому еко-активісти звертаються до всіх небайдужих відмовитись від використання цього, як вони зауважують, летючого непотребу. Адже що відбувається з кулькою через деякий час після її запуску? Вона стає додатковим сміттям, яке забруднює довкілля, а також джерелом небезпеки для тварин, які можуть не лише заплутатись в обривках, а й сприйняти їх за їжу.


Еколог витягує фрагмент кульки з горла пташки, через який вона могла б задихнутись і загинути.

То ж, з турботою про довкілля вінницькі школярі ініціювали відмову від повітряних кульок. Ініціативу підтримали низка екологічних організації України. Серед них – і Вишгородська громадська організація «ЧИСТО.Вишгород».

«Нас вразило, що за кілька днів відео про шкоду від запуску повітряних кульок набрало 1,6 мільйона переглядів на Фейсбуку, – розповідає лідер “ЧИСТО.Вишгород” Валерія Гончаренко. – Мій пост у групі “Уміти Вчити” набрав більше 600 вподобань. Так ми зрозуміли, що є величезний суспільний запит на цю акцію. Тому ми приєдналися не словом, а ділом. У Вишгородському районі 28 шкіл. Якщо кожна школа запустить по сотні повітряних кульок або ліхтариків, то в акваторії, річки, озера, ліси і заповідники потрапить пару тисяч летючого непотребу. Це неодмінно призведе до загибелі тварин та риб. Довкілля Вишгородщини буде забруднено гумою, яка розкладатиметься уприродному середовищі десятки років».

 «ЧИСТО.Вишгород» ініціювала акцію #дульки_кулькам, і звернулася до районного відділу освіти з пропозицією відмовитись під час святкувань від використання повітряних кульок. Натомість – здійснити дружню до довкілля акцію, наприклад, посадити біля школи дерева на пам’ять про випускників тощо. “Ми звертаємось до всіх шкіл району! Будь ласка, відмовтесь від святкового летючого сміття і підтримайте акцію #дульки_кулькам. Дорогі батькі та вчителі! Своїм рішучим кроком ви збережете сотні й тисячі життів тваринок”, закликає “ЧИСТО.Вишгород”.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...