Профілактика правопорушень серед підлітків, підсумки проведення дня благоустрою

апаратна копия
Поділитися новиною

апаратна копияЩотижнева апаратна нарада відбулася 14 травня.

Про стан державної реєстрації права власності на нерухоме майно та їх обтяжень, формування та зберігання реєстраційних справ.

Відповідно до розпорядження РДА Центру надання адміністративних послуг введено дві штатні одиниці державних реєстраторів. За підсумками 2018 року, державними реєстраторами було надано 2582 послуги з питань реєстрації права власності та іншого речового права. Адміністративний збір за проведену державну реєстрацію права власності та іншого речового права становить 166 тис. 860 грн.

У сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб – підприємців надано 290 послуг. Адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб складає 30 тис. 350 грн.

Станом на 10 травня державні реєстратори речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень з початку року розглянули 926 заяв.

Відділ – Центр надання адміністративних послуг РДА запрошує мешканців міста та району скористатися послугами з реєстрації права власності на нерухоме майно. Зверніть увагу й на те, що не доведеться сплачувати додатково за надання послуг, лише адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – 190 грн, за державну реєстрацію іншого речового права – 100 грн, за надання відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 50 грн.

Підсумки проведення дня благоустрою на території району.

Основною метою проведення акції є забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення в населених пунктах району, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді, до вирішення цих завдань.

Бобрицька сільська рада: відремонтовано 1 дитячий майданчик, ліквідовано три несанкціонованих сміттєзвалища, висаджено 50 дерев, 25 кущів, упорядковано 25 газонів та квітників. У заході взяли участь 98 осіб із 9 організацій. Для проведення даної акції додатково залучено 5 працівників для громадських робіт, на оплату праці профінансовано 13 тис. грн.

Великобудищанська сільська рада: прибрані прибудинкові території, ліквідовано 2 несанкціонованих сміттєзвалища, висаджено 120 дерев, 7 кущів, упорядковано три газони та квітники. Взяли участь 75 осіб із 10 організацій. Були залучені 6 працівників для громадських робіт.

Веприцька сільська рада: ліквідовано три несанкціонованих сміттєзвалища, висаджено 30 дерев, придбано прибудинкові території та упорядковано 12 газонів та квітників. Узяли участь 80 осіб із 5 організацій. Залучені 9 осіб для громадських робіт, профінансовано 14,5 тис. грн.

Книшівська сільська рада: відремонтовано три ігрових майданчики, ліквідовано 6 сміттєзвалищ, висаджено 30 дерев, 5 кущів, прибрано та впорядковано 5 газонів. Участь взяли 160 осіб із 12 організацій. Були додатково залучені 6 осіб, профінансовано 15,5 тис. грн.

Лютенська сільська рада: проведені роботи по встановленню нового дитячого майданчика, ліквідовано 2 сміттєзвалища, висаджено 25 дерев та 5 кущів, упорядковано 5 газонів та 3 квітники. Взяли участь 87 осіб із 5 організацій. Залучено 6 осіб та профінансовано за громадські роботи 16,5 тис. грн.

Мартинівська сільська рада: відремонтовано один майданчик, ліквідовано 2 сміттєзвалища, упорядковано 4 газони і квітники. Взяли участь 124 працівники з 8 підприємств.

Плішивецька сільська рада: ліквідовано одне сміттєзвалище, прибрані прибудинкові території, висаджено 190 дерев. Узяли участь 25 працівників із 5 організацій. Додатково залучені 16 працівників, профінансовано 21,7 тис. грн.

Сарівська сільська рада: відремонтовано два дитячих майданчики, ліквідовано 4 сміттєзвалища, висаджено 8 дерев, 45 кущів, упорядковано 25 газонів та квітників. Участь в акції взяли 314 працівників із 21 організації. Було додатково залучено 13 працівників для громадських робіт та профінансовано 18,5 тис. грн.

Соснівська сільська рада: відремонтовано два майданчики, ліквідовано 8 несанкціонованих сміттєзвалищ, висаджено 40 дерев та впорядковано 1 квітник. Узяли участь 105 осіб із 18 організацій. Залучені 7 осіб та профінансовано 16,4 тис. грн.

Ціпківська сільська рада: відремонтовано один дитячий майданчик, ліквідовано 4 сміттєзвалища, висаджено 50 дерев та кущів Узяли участь 90 осіб із 7 організацій. Залучили 9 додаткових осіб та профінансували 24,5 тис. грн.

Серед сільських громад найбільш активними були Великобудищанська, Плішивецька, Книшівська сільські ради.

Харковецька, Вельбівська, Рашівська, Лисівська сільські ради щорічну Всеукраїнську акцію на територіях сільських рад проводили, але відповідь з інформацією та фотоматеріали на запит від відділу містобудування не надавали. В квітні було оголошено про початок проведення конкурсу «Краще місце масового відпочинку біля водного об’єкта та території району 2019 року», але у зв’язку з необхідністю проведення великого об’єму робіт термін подання заявок продовжено до 1 липня. Заявку для участі в конкурсі подавати до відділу містобудування. На даний час заявки на участь в конкурсі від сільських громад не надходили. Тому закликають брати активну участь в оголошених конкурсах.

Профілактика правопорушень у дитячому та підлітковому середовищі.

Робота служби у справах дітей РДА здійснювалась згідно діючого законодавства. За 4 місяці 2019 року на території району зареєстровано 3 злочини, скоєні неповнолітніми, один злочин скоєно неповнолітнім із іншого району. Для створення системи профілактики правопорушень серед дітей щоквартально проводяться звірки служби у справах дітей із ювенальною превенцією відділу поліції. На даний час на обліку у відділі ювенальної превенції перебуває 5 неповнолітніх за скоєння правопорушень. Із метою профілактики правопорушень серед дітей, які проживають у сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, службою у справах дітей спільно з суб’єктами соціальної роботи та працівниками поліції за звітній період проведено 11 профілактичних рейдів. Обстежено 12 родин, у яких виховується 21 дитина. Складено відповідні акти обстежень умов проживання сімей. Двоє дітей влаштовані на навчання в Великосорочинську загальноосвітню школу-інтернат. За неналежне виконання батьківських обов’язків працівниками поліції складено 10 адміністративних протоколів. На обліку перебуває 6 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах та виховуються у 3 сім’ях. З метою недопущення продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів проведено 8 профілактичних рейдів на території району. Проведено бесіди із власниками магазинів і торгівельних закладів про відповідальність щодо продажу неповнолітнім слабоалкогольних , алкогольних і тютюнових виробів.

Стан безпеки

Із 6 по 13 травня зареєстровано 169 повідомлень про злочини та пригоди, 12 внесено до ЄРДР:

1 – знущання та вбивство цуценят (М.Я. Поливаний);

2 – нанесення тілесних ушкоджень;

1 – незаконне перевезення піску в с. Лютенька;

1 – крадіжка зі зломом;

3 – крадіжки велосипеда, тюнера, мобільного телефону;

1 – шахрайство;

1 – самовільне зайняття земельної ділянки;

1 – ДТП;

1 – природна смерть.

За вказаний період працівниками ВП складено 89 адміністративних протоколів:

22 – розпивання спиртних напоїв у місцях загального користування;

1 – дрібне хуліганство;

4 – вчинення насильства в сім’ї;

7 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

1 – зберігання самогонного апарату;

2 – неправдивий виклик спецслужб;

6 – невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей;

41 – порушення ПДР.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...