Відголосок Васильківської трагедії у Гадячі

реакція
Поділитися новиною

реакціяУ минулому номері тижневика ми розповідали про пожежу, яка сталася 3 квітня у Гадячі на території ТОВ «Нафтозбут». Окрім цього, у публікації ми описали історію будівництва заводу і скандали, пов’язані із його роботою (читати про це натисни тут.)

Ця публікація була досить популярною серед читачів нашої газети та на Інтернет-ресурсах – лише на офіційному сайті видання її прочитали більше 1500 разів! Та, виявляється, публікація зацікавила не лише гадячан і жителів району. Днями до редакції зателефонував координатор громадського об’єднання «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії», метою якого є захист і представництво у судових процесах потерпілих під час трагедії.

Нагадаємо, 8 червня 2015 року на нафтобазі «БРСМ-НАФТА» біля Василькова Київської області сталася сильна пожежа, яка тривала більше тижня. Унаслідок трагедії загинуло шість осіб. За даними МВС, пожежа виникла під час нелегального змішування нафтопродуктів і присадок, але співробітники компанії боялися, що їхню незаконну діяльність викриють, тому півтори години не викликали рятувальників. Збитки держави від пожежі оцінили приблизно у 50 млн грн.

Після пожежі територія навколо об’єкта була заражена бензопіреном та іншими токсичними речовинами. Дев’ятеро людей просили визнати їх потерпілими внаслідок надзвичайної ситуації.

Координатор розповів, що по цій справі досі триває судовий процес. Наразі представники постраждалих у рамках позову домоглися на час судового розгляду арешту майна та грошових активів компанії «БРСМ-НАФТА», у тому числі й майна та активів підприємств, які знаходяться у Гадячі, на загальну суму 11 млрд грн.

Координатор звернувся до редакції «БМ», бо збирає усю існуючу інформацію про підприємства, які співпрацюють із компанією «БРСМ-НАФТА». Каже, що будь-які новини можуть бути вагомими. Адже пожежників, які загинули тоді на нафтобазі у Василькові, навіть не визнали потерпілою стороною…

До речі, зі слів координатора, представники ГО збираються навідатись у Гадяч. Про це ми обов’язково напишемо на сторінках тижневика.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...