На вимогу сьогодення

скейтери
Поділитися новиною

скейтериПотрібен скейт-парк 

Із приходом тепла діти починають більше часу проводити на вулицях нашого міста. Часто бачимо просто відпочиваючих на лавочках у парку із телефонами, але є й такі, що надають перевагу активному відпочинку, а саме: катаються на роликах, скейтах, самокатах тощо. Батькам, звісно, в радість, що їхнє чадо не сидить перед комп’ютером і не грає в «танчики»… Та ось їхні такі «покатушки» бувають інколи небезпечні, адже ігри переходять із тротуарів на проїзну частину чи то на виїзди із дворів. Ми, дорослі, розуміємо, що це все може закінчитися трагічно. На зауваження діти часто відповідають: «А де ж нам кататися? Якщо рівна поверхня саме тут. Хоча і знаємо про небезпеку, та все ж ризикуємо…» Починаєш задумуватися, чим би зацікавити дітей, щоб і при ділі був, і в безпеці.

Зараз у різних містах відкривають для таких екстремалів спеціальні майданчики – скейт-парки. Нещодавно натрапила на інформацію в Інтернеті, що депутати Канівської міської ради перейнялися потребами сучасної молоді і надали дозвіл на виготовлення технічної документації щодо виділеної земельної ділянки під скейт-парк. Також цьому сприяла і громада міста – найбільшою кількістю голосів підтримала проект «Будівництво скейт-парку в «Парку на набережній р. Дніпро», узявши участь у програмі «Громадський бюджет – 2019».

То може вже час і в Гадячі хоча б починати говорити про скейт-парк? Адже це сучасно, модно і престижно, і не тільки для підлітків. Навіть маленькі «енерджайзери» зможуть дати волю своїй невгамовній енергії.

Тема створення скейт-парку, була подана на обговорення на сторінці «БМ» у мережі Інтернет, набрала багато позитивних коментарів та «лайків» на підтримку. Там було питання і до міського голови Володимира Нестеренка, але відповіді ми поки що не одержали. Маємо надію, що ідея йому сподобалася, і він підтримає нашу пропозицію. На прикладі канівчан можна брати участь у різних проектах, які ініціюються Полтавською ОДА і навіть співфінансуються 50/50. Тож головне – бажання, а підтримка громади міста обов’язково буде.

Деякі коментарі:

Вікторія Жуківець Обов’язково! Діти – це наше майбутнє! Спорт – запорука здоров’я і сили!

Яна Мовчан Гарна ідея! Хлопці непосиди і екстремали ще ті… Коли їздять по тротуару, ще куди не йшло, але коли по узбіччі дороги! – дивитися на це серце не витримує…

Раїса Скочій Підтримую, що такий майданчик потрібен саме для такого виду спорту!

Галина Шестопал Дітей, які катаються на скейті, дуже багато в місті. І катаються вони, в кращому випадку, на тротуарах поміж перехожими. В гіршому – по проїжджій частині.

Я вважаю, що краще зробити скейт-парк для дітей, ніж вони в черговий раз виб’ють двері в старому БК і будуть там займатися невідомо чим.

Алена Алена Так ідея чудова, бо вчора в мене чуть серце не стало, як ці хлопці з’їжджали зі сходів біля «Маркетопту», і їх скейти то під мікроавтобус летіли, а вони слідом,то не втримувались на ногах і на проїжджу частину виїжджали, вибігали… Добре, що там пішохідний перехід і машини повільно їдуть… А як ні?

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...