Сьогодні Благовіщення

image 6346
Поділитися новиною

image 6346Звідки взялася курка з двома головами і до чого схилятиме нас Тілець

Яке свято й можна називати по-справжньому святом весни, чистоти й краси — то це свято Благовіщення. Саме воно відкриває весну й увесь цикл весняних церковних свят. За Євангелієм цього дня архангел Гавриїл сповістив Діві Марії звістку про народження Нею Спасителя світу – Ісуса Христа.

Селяни з особливою пошаною ставилися до Благовіщення, оскільки вважали, що «Бог у цей день благословляє всі рослини», а відтак великим гріхом було братися за будь-яку роботу. Існує повір’я, що на Благовіщення навіть птиця не в’є гнізда. За легендою, зозуля тому не має свого гнізда й підкидає яйця в інші, що «колись на свято вила гніздо, і Бог їй відібрав пам’ять». Натомість у деяких регіонах вважали, що тільки один птах – горобець лагодить гніздо, «оскільки не знає такого свята, бо він, бач, бусурманин поміж птицями».  Господарі намагалися не брати яєць із курячих кубел, бо якщо доторкнутися до них рукою, то начебто вилуплюватимуться курчата з двома головами. Варто зауважити, що з Благовіщенням пов’язана величезна кількість народних повір’їв. Приміром, дівчата, йдучи в цей день по воду, шукали квіточки первоцвіту: це, начебто, віщувало, що нинішнього року обов’язково прийдуть свати. Зірвану квіточку треба було покласти за пазуху й тримати там до Великодня, коли вперше проспівають «Христос воскрес!». Після цього її клали за образи – «на щастя». Примічали погоду: «Яка погода на Благовіщення, така й на Великдень». На Благовіщення послаблявся піст – дозволялося їсти рибу.

Іменинник сьогодні Тихін.

Сьогодні 2-3-ій місячні дні. Місяць у Тільці, котрий схилятиме нас до сибаритства і простих життєвих задоволень. Попереду дуже непростий в енергетичному плані тиждень, тож сьогодні, в день Благовіщення, варто добре відпочити, наснажитись і наповнитись позитивом. Було б ідеальним варіантом, якби кожен потрапив у струмінь природних місячних ритмів. Тоді б місяць пройшов би без зайвих емоційних і фізичних затрат. Саме 2-3-ій місячні дні задають тон усьому подальшому періоду. Втім, цей день краще провести діяльно. Відпочинок попереду. Можна влаштовувати невеличкі камерні застілля з найближчими і найріднішими. Звертайте увагу на знаки, навіть на дрібні.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році – 5,8, а найтеплішим у 1975 –  +26,5.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...