Огляд матеріалів для дитячого одягу і взуття: що вибрати і чому?

kak vybrat odezhdu dlya rebenka
Поділитися новиною

kak vybrat odezhdu dlya rebenkaДо дитячого одягу і взуття висувається чимало особливих вимог. Вони повинні бути безпечними, зручними, практичними, міцними і привабливими.

До дитячого одягу і взуття висувається чимало особливих вимог. Вони повинні бути безпечними, зручними, практичними, міцними і привабливими. Всі ці якості безпосередньо залежать від матеріалів, які використовуються для виготовлення дитячого одягу і взуття, тому їх потрібно вибирати особливо ретельно. Яким варіантам віддати перевагу, щоб гарантувати дитині комфорт і радість? 

Оцінюємо тканини для одягу

Головне правило, якого варто дотримуватися при виборі матеріалів, – мінімум синтетики, адже вона практично не пропускає повітря і погано відводить вологу. Оптимальний вміст синтетичних волокон в одязі – не більше 30%. Превалювати ж повинні натуральні матеріали:

  • Бавовна – міцна гіпоалергенна тканина, що дає змогу тілу дихати і відрізняється м’якістю. Головні недоліки – швидко мнеться і довго сохне. Найчастіше з неї шиють літній одяг: дитячі футболки https://kasta.ua/market/detskie-futbolki/, майки, шорти, сорочки, спідниці.
  • Шовк – тонка, але зносостійка тканина з високими показниками водостійкості й повітропроникності. Мінуси матеріалу – потребує ретельного догляду і боїться прямих сонячних променів. Шовк дуже красивий і витончений, тому його використовують для пошиття святкового дитячого вбрання.
  • Вовна – м’який теплозберігаючий матеріал, який майже не мнеться і не вицвітає. Серед недоліків – низька еластичність і особливі вимоги до прання. З кашеміру зазвичай роблять дитячі светри, піджаки, джемпери.
  • Льон – гігроскопічний і зносостійкий матеріал з високою теплопровідністю. Забруднюється менше, ніж будь-які інші натуральні матеріали, тому не викликає складнощів у догляді. Головний мінус – порівняно жорстка фактура. Льон активно використовують для пошиття домашнього і літнього дитячого одягу.

Який би матеріал для одягу чи взуття ви не вибрали б, у вас не виникне проблем із пошуком потрібних речей для дитячого гардеробу. Все необхідне ви можете знайти в інтернет-магазині Kasta, адже він пропонує широкий асортимент стильних і зручних речей для дівчаток і хлопчиків на всі сезони.

Вивчаємо матеріали для взуття

Для виготовлення дитячого взуття найчастіше використовують такі матеріали:

  • Натуральна шкіра – еластичний, міцний і морозостійкий матеріал, який якісно відводить вологу і проводить повітря. Серед мінусів варто зазначити високу ціну й скромну кольорову палітру. Завдяки терморегулюючим властивостям підходить для дитячого взуття всіх типів.
  • Штучна шкіра – економічна альтернатива натуральному матеріалу. Добре тримає форму і легка в догляді. Вирізняється широким асортиментом кольорів. Штучна шкіра не дихає, тому не рекомендується для літнього взуття – з неї виготовляють переважно демісезонні моделі.
  • Замша – легкий, м’який гіпоалергенний матеріал з високими «дихаючими» властивостями. З нього найчастіше шиють нарядні та шкільні дитячі туфельки й демісезонні черевики. Головний недолік замші у тому, що вона втрачає свій вигляд під дією вологи, тому потребує клопіткого догляду.
  • Текстиль – легкий і практичний матеріал для теплих сезонів. Витримує численні прання, швидко сохне і довго не втрачає форму. З текстилю шиють кеди, кросівки, мокасини, сліпони. Текстильне взуття пропускає воду, тому підходить тільки для сухої погоди.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...