Чи буде у лютому субсидія?

субс
Поділитися новиною

субсПостановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2018  №62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено, що  з березня 2019 року  житлова субсидія у готівковій формі буде надаватися всім сім’ям, яким субсидія була призначена до 31.12.2018 року. У березні 2019 року такі сім’ї отримають субсидію готівкою для оплати комунальних послуг за лютий поточного року. Відповідно у квітні будуть виплачені кошти для розрахунку за спожиті послуги у березні; у травні – за житлово-комунальні послуги, отримані у квітні.

Як буде виплачено субсидію у готівковій формі?

Субсидія у готівковій формі виплачується особі,  на яку призначено субсидію (тобто чиє прізвище, ім’я, по батькові зазначено у повідомленні про призначення субсидії).

ОДЕРЖУВАЧАМ СУБСИДІЇ, які отримують пенсію, виплата субсидії у готівковій формі проводиться, шляхом перерахування коштів:

– на пенсійний рахунок у банківській установі одночасно з пенсією;

– через ПАТ «Укрпошта», поштар доставить кошти безпосередньо за місцем проживання одночасно з пенсією.

Іншим ОДЕРЖУВАЧАМ СУБСИДІЇ, які не отримують пенсію, виплата субсидії у грошовій формі проводиться через АТ «Ощадбанк» наступним чином:

– грошовими переказами шляхом перерахування коштів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка». Для отримання грошового переказу (суми субсидії у готівковій формі) необхідно звернутися до відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та ідентифікаційним кодом.

– особам, які мають відкриті поточні рахунки в АТ «Ощадбанк», кошти субсидії будуть зараховані на їх рахунки, які можливо отримати через банкомати АТ «Ощадбанк» або у будь-якому його відділенні.

Кошти для виплати субсидії у грошовій формі через АТ «Ощадбанк» можливо отримати після 11 березня поточного року (в подальшому відповідно після 11 квітня та 11 травня).

Як платити за житлово-комунальні послуги?

Сім’ї, яким субсидія виплачена у готівковій формі, сплачують за житлово-комунальні послуги самостійно. Такі сім’ї зобов’язані щомісяця сплачувати повну вартість фактично спожитої послуги. Оплата спожитих житлово-комунальних послуг проводиться до 20 числа місяця, наступного за місяцем, в якому отримані послуги (але не пізніше, ніж до закінчення місяця). У разі економного використання житлово-комунальних послуг, зекономлені суми субсидій сім’я може використати на власний розсуд.

Чому важливо своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги?

Пунктом 6 Положення про порядок призначення житлової субсидії встановлено, що субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), у разі наявності простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума яких перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн).

В.Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення

LIVE OFFLINE
track image
Loading...