Через бездіяльність поліції крадуть державне майно

гадячгаз
Поділитися новиною

гадячгазПрацівники газової служби вимагають від поліцейських вжити дієвих заходів для припинення крадіжок трансформаторів із станцій катодного захисту.

Протягом 2017-2018 років на території району було вчинено низку крадіжок трансформаторів із станцій катодного захисту, які захищають газопроводи від корозії, що ставить під загрозу питання безперебійного та безаварійного розподілу природного газу споживачам Гадяцького району. У зв’язку з цим керівництво газової компанії неодноразово зверталося до місцевого відділу поліції із заявами про відкриття кримінальних проваджень.

Із моменту подання першої заяви минуло більше року. За цей час правоохоронці, згідно зі статтею 219 Кримінального кодексу, мали б завершити досудове розслідування і вручити винним повідомлення про підозру.

Та чи то над Гадяцьким відділом поліції «зорі не запалюють», чи, може навмисно, правоохоронці не квапляться з’ясовувати деталі у цій справі – лишається загадкою. Бо ж навіть маючи показання свідків про осіб, які можуть бути причетні до викрадення державного майна, жодного крадія досі не покарано.

Складається враження, що місцеві правоохоронці просто закривають очі на проблеми тих, хто звертається до них за допомогою. Так, отримавши в суді ухвалу про тимчасовий доступ до речових доказів (геолокації, телефонних дзвінків, які б дали змогу відстежити їх місце перебування на момент вчинення злочину), слідчий, якому ухвалою надано доступ, йде у відпустку, а керівники , в останній день дії цієї ухвали , направляють до оператора зв’язку іншого працівника райвідділу, якому ухвалою суду не надавався доступ, у зв’язку з чим оператором не було надано тимчасовий доступ до речей і документів. Тож слідчими в місцевому суді відважно отримано нову ухвалу строком дії 1 місяць, але і тут їх спіткала невдача – проґавили строки дії ухвали! Лише з третьої спроби їм нарешті вдається отримати інформацію. Тепер «спеціалісти» з відділу поліції «розшифровують» вилучені матеріали. І все це, уявіть лишень, проводиться ще по першій справі, відкритій у 2017 році! Решта ж заяв, а саме дванадцять, «зависли» у повітрі…

Звісно, така пасивність не може не ставити під сумнів компетентність місцевих правоохоронців. Але тут нічого дивного немає, це ж не оперативно-слідчі заходи з розшуку кози, велосипеда та інших «героїчних звершень» відважних працівників оновленої поліції.

Прес-служба ПрАТ «Гадячгаз»

6 коментарі до “Через бездіяльність поліції крадуть державне майно

  1. До відому прес-служби:
    1) оператори мобільного зв’язку дають слідчим інформацію лише в останній день строку дії ухвали слідчого судді;
    2) слідчі теж люди і згідно Конституції України теж мають право на законний відпочинок;
    3) поїздки до м. Києва слідчі здійснюють за ВЛАСНИЙ рахунок, офіційно коштів на відрядження у держави немає

  2. 4) кінцевим власником “Гадячгаз” донедавна була офшорна кіпрська компанія, а на даний час КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ є ПОПОВ ВІКТОР ГРИГОРОВИЧ: 73486, ОБЛ. ХЕРСОНСЬКА, РАЙОН МІСТА ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ, СЕЛИЩЕ АНТОНІВКА, ВУЛИЦЯ КРАЙНЯ,11, – так що майно це фактично конкретного дядьки, а НЕ держави!!!

  3. #2 Викрадене майно є державним та, відповідно до діючого законодавства, передано до ПрАТ «Гадячгаз» в експлуатацію без передачі права власності. Іншими словами, Оператор ГРМ усього лише його експлуатує.

    #1 Звичайно, у зв”язку з цим лише з третього разу й вдалося взяти необхідні документи в оператора мобільного зв’язку!

  4. А на якій підставі передано в БЕЗОПЛАТНЕ КОРСИТУВАННЯ ДЯДЬКУ ПОПОВУ ВІКТОРУ ГРИГОРОВИЧУ – він на цьому майні заробляє ВЕЛИКІ ГРОШІ!!!

  5. А мені от не зрозумілі закидони автора статті з приводу, цитую : “це ж не оперативно-слідчі заходи з розшуку кози, велосипеда та інших «героїчних звершень» відважних працівників оновленої поліції.” …
    Це що значить ?
    Автор вважає , що майно “Гадяч,Кременчуг,Крижополь, Мухосранськ… Г А З у” більш суспільно цінне і важливе ніж чіясь коза чи велосипед ???
    І взагалі, хто дав Вам право плюватись в бік поліції ? Та ще хто – “Гадяч ГАЗ” .
    Звичайно, так традиційно склалось, що поліцію( міліцію) в народі не дуже люблять, але на сьогодні так вже склалось , що відношення до всіляких там “ГАДЯЧБАКУНАФТОЧЕРМЕТ ГАЗів” в народу та три порядки гірше. Тому підсумовуючи процитую народне : “Чіє б мурчало, а чіє б мовчало”))

  6. Згідна повністю, з дядьком Миколою. І що це фотка ? і при чому тут коза ? Чи може коза це символ “ГадячГазу ” ? поясніть хто небуть

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...