Біля розбитого «корита»…

до розбитого корита
Поділитися новиною

до розбитого коритаДорожньо-транспортна пригода – це завжди шок для водія, яким би досвідченим він не був. Особливо така прикрість збиває з пантелику тих, хто, потрапивши у ДТП, не знає, як себе поводити.

Саме в такій ситуації опинився чоловік, який звернувся до редакції за допомогою, щоб на своєму прикладі застерегти інших, щоб були уважнішими.

Юрій, мешканець села Сари, почав свою історію. О восьмій двадцять ранку 12 грудня він їхав із села Сари у напрямку Гадяча, на перехресті в його автівку врізався ВАЗ. Машина Юрія постраждала дуже: передня частина майже повністю. Ще й водій виявився не місцевий, а мешканець Охтирки. Викликали поліцію. Зі слів постраждалого, винуватець запропонував, щоб розійтися по-мирному: давайте оформимо європротокол. Скориставшись тим, що потерпілий Юрій не знає, що це таке, той європротокол, якимось чином винуватець ДПТ умовив потерпілого поставити підпис на європротоколі, обидва примірники забрав із собою – та й гайда. Чоловік запевняє, що був дуже схвильований, тому й вирішив, щоб швидше було, підписати папери. Більше в очі не їх бачив.

Уже зараз чоловік лає себе, що так швидко погодився. Адже вже наступного дня телефон винуватця не відповідав, ні через тиждень, ні через місяць. Пішов у страхову компанію, та, на жаль, марно: у виплаті страховки відмовили. Звернувся до поліції, там руками розводять, адже на місці оформили європротокол.

«Ось такий замкнутий круг получився з тим протоколом, – зі сльозами на очах продовжує чоловік. – Я ж аби тоді знав, що залишуся з битою машиною, як той дід у розбитого корита, то не погодився б на таку аферу з боку «зальотного охтирчанина».

По телефону надав коментар заступник начальника Гадяцького ВП Олександр Березовський. Він повідомив, що на місце ДТП виїздив черговий наряд працівників поліції, постраждалих та травмованих людей не було, а тільки пошкоджені ТЗ. У ході опитування обидва учасники, до речі, були в тверезому стані, дійшли спільної думки за всіма обставинами і були згодні на оформлення європротоколу. Протокол підписаний обома сторонами у двох екземплярах, як винуватця ДТП, так і постраждалого. Те, що чоловік не забрав свій екземпляр протоколу, – це його неуважність і незнання.

ДО РЕЧІ:

Європротокол – це спеціальний бланк повідомлення про настання ДТП. Він заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці аварії, а потім надається страховику. Застосовується виключно при врегулюванні ситуації за договорами ОСЦПВ і є підставою для виплати страхового відшкодування потерпілим.

5 ОБОВ’ЯЗКОВИХ умов для Європротоколу:

*відсутні травмовані та загиблі;

*учасники дійшли згоди щодо обставин ДТП;

*водії-учасники ДТП мають діючі поліси страхування «автоцивілки»;

*у водіїв відсутні ознаки алко- чи наркосп’яніння або перебування під дією ліків;

*очікувана сума збитків не перевищує 50 тис. грн.

Після оформлення Європротоколу:

*водії мають право покинути місце ДТП і не інформувати про це службу поліції;

*звільняються від адміністративної відповідальності за здійснення ДТП;

*мають лише 3 робочі дні з дати ДТП, щоб звернутися до страхової компанії зі своїм примірником Європротоколу та заявою.

ВАЖЛИВО! Ніколи не забувайте сфотографувати авто на місці ДТП і додати фото до Європротоколу!

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...