Все довше день і все ближче весна

630 360 1549640298 734
Поділитися новиною

630 360 1549640298 73411 лютого: народний календар і астровісник

Нині святого Лаврентія; де потягне, а де повіє і як розв’язати кармічні вузли

Все вище над овидом сонце, все довше день і все ближче весна! На Херсонщині області вже розквітнули підсніжники, а температурні показники цієї зими побили всі попередні рекорди.

У Польщі сьогодні день підгодівлі лісових звірів, а в Україні вшановували преподобного Лаврентія, затворника Печерського. Прославився цей святий даром зцілень. Лаврентію молилися люди, котрі мали проблеми з очима. А взагалі, «На Лаврентія то січнем потягне, то березнем повіє»; «І теплом приласкає, і морозом віддубасить». Це дуже влучно характеризувало погоду мінливого лютого. Її підмічали по димові з печі – якщо він йде прямісінько у небо – на мороз; коромислом – на відлигу. Дослухалися до звуків – шумить зимовий ліс – чекай відлиги. Спостерігали за худобою: свійські свині згрібають барліг і ховаються в нього – перед великим морозом.

Іменинники сьогодні Лаврентій, Роман. 

7-8-ий місячні дні. Непроста місячна доба, день Гекати – перший «важкий» день місячного циклу. На перший план виходить «тіньовий» бік людської особистості. Всі пристрасті, пороки людської натури намагатимуться винирнути з підсвідомості й не тільки голосно заявити про себе, але й «реалізуватись», максимально проявитись. Щось комусь доводити цього дня – марна справа. Треба бути більш уважним, обачним і обережним: на вулиці, вдома, на роботі. Як із людьми (особливо чужими, незнайомими), так і з речами. Час розв’язувати кармічні вузли. Якщо впораєтесь із завданням – енергія знайде вихід і піде по правильному руслу.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: -25,0; найтеплішим у 1958 і 1997 роках –  +8,8.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...