Немає правил – немає штрафу

963c61977e7c48a7a945cbcc3f12df2f
Поділитися новиною

963c61977e7c48a7a945cbcc3f12df2fНеприбраний з тротуару сніг – не лише незручно та небезпечно, а ще й дорого для власників магазинів чи офісів. Адже, за Типовими правилами благоустрою території населеного пункту, саме вони мають стежити за охайністю території навколо. Інакше має бути штраф!

На жаль, у Гадячі дуже рідко штрафують за подібні правопорушення (принаймні, інформації щодо кількості виписаних штрафів у вільному доступі немає). Відповідно, тротуар, за яким повинні відповідати підприємці чи установи, найчастіше залишається неприбраним. Така ж ситуація і з бурульками, які через перепади температури повітря утворюються на дахах будівель і становлять небезпеку для пішоходів.

Цю одвічну зимову проблему ми обговорювали у соцмережі. Щоб не бути голослівними і визначити, де ж саме повинні прибирати власники магазинів чи установ, а де комунальники, ми намагались знайти на сайті міської ради правила благоустрою, затверджені саме для Гадяча. Проте, у сторінці «Правила благоустрою» чомусь було пусто, а в Інтернет-пошуковику знайшлись  лише правила за підписом попереднього міського голови Т.Савченко.

Стає зрозуміло, чому не ведеться робота у цьому напрямку.  Звісно, люди не будуть виконувати те, чого не існує, до того ж нести за це відповідальність. Тому й дотримуватись цих «правил»  ніхто не поспішає.    

У той же час, по всій території України органи місцевого самоврядування продовжують наповнювати бюджет, штрафуючи за несвоєчасне прибирання тротуарів, а також дахів, водостічних труб і карнизів від бурульок. Інспектори з благоустрою складають протоколи про адміністративне правопорушення, штраф за яке становить від 340 до 1360 гривень для громадян, а для посадових осіб та фізичних осіб-підприємців – від 850 до 1700 гривень.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...