«Нагорі» запланували, хто з ким об’єднається

план
Поділитися новиною

планРішенням пленарного засідання 23-ої сесії 7-го скликання Полтавської обласної ради від 21 грудня 2018 року схвалено «Перспективний план формування територіальних громад Полтавської області в новій редакції».

Згідно даного Перспективного плану Гадяцький район повинен складатися з 6 спроможних територіальних громад: Сергіївської, Петрівсько-Роменської, Краснолуцької, Гадяцької, Веприцької та Лютенської.

Згідно пропонованого поділу Сергіївська, Петрівсько-Роменська, Краснолуцька ОТГ уже створені.  У минулому році Гадяч також об’єднався із Біленченківською сільрадою і створив ОТГ. Проте, стосовно Гадяцької ОТГ обласна рада має інші плани.  Судячи із карти, доданої до плану, до Гадяцької ОТГ повинні приєднатись ще Сарівська,  Харковецька, Вельбівська, Книшівська, Ціпківська, Плішивецька і Великобудищанська сільради.

Так само спланували і утворення ще двох громад у районі. Веприцька ОТГ у перспективі об’єднає Веприцьку, Бобрицьку і Мартинівську сільради. Лютенська ОТГ може утворитись унаслідок об’єднання Соснівської, Лютенської, Лисівської і Рашівської сільських рад. 

От тільки чи захочуть ці сільські ради приєднуватись так, як запланували «нагорі» – невідомо. Справа ж добровільна.

Підготувала Оксана Кириченко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...