Коли чекати листоношу

почта
Поділитися новиною

почтаНеабияке занепокоєння поміж людей, які мешкають у селах Гадяцького району, викликала ситуація із доставкою пошти та пенсій. Із початку року до редакції регулярно надходять скарги на роботу листонош: то приносять кореспонденцію «купою» (за один раз люди отримують по кілька випусків передплачених наперед газет), то пенсію доставляють не в призначений день.

«Раніше почтальйон ходив справно. А тепер взагалі не поймеш по якому принципу! Через це й газету не виписали, бо у грудні сказали, що не знають, чи носитимуть. А це ж бачимо й правда – пенсію принесли із затримкою, ото й із газетами так само було б. А в кого б його дізнатись, у який день тепер чекати пенсію?» – скаржаться жителі району.   

Подібна проблема існує не лише у Гадяцькому районі, і аналогічні скарги ми не раз зустрічали в інших ЗМІ та мережі Інтернет. Тому ми вирішили розібратись у цьому питанні і спершу звернулись за коментарем до начальника Гадяцького відділення «Укрпошти» Ірини Білик. Проте вона, за невідомих причин, відмовилась із нами спілкуватись. Чесно кажучи, реакція керівника взагалі не зрозуміла! Адже хто, як не вона, могла б заспокоїти населення, пояснити, за яким принципом, а також в якому населеному пункті і в який саме день тижня тепер доставляє пошту та пенсійні виплати листоноша (так, до речі, вчинили чимало начальників відділень «Укрпошти»)!

Не отримавши пояснення від начальника «Укрпошти», ми вирішили шукати інформацію в мережі Інтернет. Про те, що по всій Україні затримують доставку пошти в населених пунктах, де мешкає небагато людей, пишуть скрізь. Як пояснення цій ситуації на сайті АТ «Укрпошта» розміщене рішення щодо встановлення наступних нормативів доставки для об’єктів поштового зв’язку з обслуговування користувачів. У цьому рішенні вказано, що, виявляється, для населених пунктів із різною кількістю жителів існує норма кількості «візитів» листоноші. Наприклад, у населених пунктах iз чисельністю жителів до 500 листоноша повинен приходити усього раз на тиждень; від 501 до 1200 жителів — двічі на тиждень; від 1201 жителя та більше – тричі на тиждень.

Ось така ситуація. Якщо ж ви хочете знати, в який конкретно день пошту чи пенсію доставлятимуть саме у ваше село, то вам не залишається нічого іншого, як впіймати листоношу і детально розпитати його про це. А ще із усіма проблемними питаннями радимо звертатись колективними листами безпосередньо до керівництва пошти або в редакцію. Можливо, хоч на письмові скарги вони надаватимуть адекватні пояснення.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...