Нині святого Мардонія; що віщує іній на деревах, та чого очікувати від Місяця в Рибах

mountain hare 05
Поділитися новиною

mountain hare 05 Сьогодні 10 січня

Церква вшановує цього дня пам’ять 20 000 мучеників, у Нікомідії (нині турецький Ізміт) в церкві спалених, серед котрих – Гликерій, Зинон, Феофіл, Дорофей, Мардоній, Агафія, Домна, Антонія та ін. Ця кривава драма розгорталася в Нікомідії – тодішній східній столиці Римської імперії на початку 4 століття в добу Великого гоніння на християн. У Римі було конфісковано все їхнє майно, людей позбавляли будь-яких засобів існування, цькували, переслідували, страчували.

Спочатку події розгорталися навколо декількох осіб, головною серед яких яких була Домна – язичницька жриця при імператорському дворі. Якось їй трапилося на очі перше Послання до Коринтян апостола Павла. Слова про любов, котра довготерпить, милосердствує, не заздрить, не надимається, не гордиться, не шукає свого, яка все покриває і ніколи не перестає, перевернули увесь внутрішній світ жінки. Звісно, вона захотіла ближче познайомитися з християнами та християнським ученням, а згодом стала сповідувати цю релігію. У цьому їй неабияк допоміг єпископ Нікомідії святий Кирило. Згодом все більше людей виявилося задіяними в цій драматичній історії, а закінчилося тим, що жорстокий правитель спалив одних християн у церкві, а інших винищив у місті.

Прикмети такі: сніг цього дня вказує на урожай яблук, а великий іній – на урожай вишень і слив. Туман віщував дощовий вересень.

Іменинники нині Петро, Софія, Гнат.

5 і 6-ий місячні дні. Місяць росте, він вже у Рибах, наш енергетичний потенціал зміцнюється. Четвер – день потужного експансивного Юпітера. Ділові взаємини мають сьогодні протікати легко й раціонально. Взагалі, варто зауважити, що січень, який проходитиме під знаком Козерога, варто прожити раціонально, суворо дотримуючись розпорядку та плану. Так буде корисніше і результативніше. Романтичні стосунки розвиватимуться дуже стрімко.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940 році – -30,7, а найтеплішим у 2007 –  +9,8.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...