НА ПОЛТАВЩИНІ ОГОЛОСИЛИ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ ГОЛІВ ТА ДЕПУТАТІВ У ТРЬОХ ОТГ

146123
Поділитися новиною

146123На Полтавщині оголосили результати виборів голів та депутатів у трьох об’єднаних територіальних громадах – Опішнянській, Краснолуцькій та Чорнухинській. Усі три обрані голови громад – самовисуванці. Вибори відбулися  23 грудня. Кого обрали головами до громад?

Опішнянська громада. Тут,за результатами виборів, головою ОТГ став місцевий депутат Микола Різник. Інформацію підтвердила голова Опішнянської селищної виборчої комісії Наталія Сидоренко. За її даними, за цього кандидата проголосувало 50,1 % виборців. Всього, на посаду голови,було 11 кандидатів.

«Проходить перша сесія, я вступаю в повноваження. Відразу треба формувати структуру ОТГ. Формувати відділи освіти, культури. Тобто це заново формувати новий район. Ми ж не були райцентром. Удосконалювати структуру, інвестиційні відділи. Терміново треба формувати бюджет ОТГ», – розповідає Микола Різник, який переміг на виборах на посаду голови в Опішнянській громаді.

Краснолуцька громада. За результатами виборів, головою ОТГ став Віктор Романенко. Інформацію підтвердила голова комісії Краснолуцької сільської виборчої дільниці Наталія Харченко. За її даними, за цього нього проголосувало майже 94 % виборців. Романенко – був єдиним кандидатом на посаду голови.

«Найперше треба – це провести першу сесію. Створити виконком. Утворити постійні комісії з кількості депутатів. Затвердити штатний розпис і потім виконком і комісії працюватимуть над створенням бюджету. Одне з перших – це зміцнення матеріально-технічної бази нашого комунального підприємства, яке ми створили півроку тому.  Покращити благоустрій населених пункті, які об’єдналися», – говорить Віктор Романенко, який переміг на виборах на посаду голови в Краснолуцькій громаді.

Чорнухинська громада. Тут,за результатами виборів, головою ОТГ став самовисуванець Олександр Василенко. Інформацію підтвердила голова Чорнухинської селищної виборчої комісії Наталія Муха. За її даними, за цього кандидата проголосувало 84,3  % виборців. Всього, на посаду голови, було 2 кандидати.

ЦИТАТА: «Налагодження процесу, формування установ , перебирання на себе функцій. Це найперше, що робитиму. Потім вступ у повноваження. Звичайно медицину треба у нас підтягнути. Транспортне сполучення обов’язково ремонт  доріг. Але спочатку треба вступити в повноваження», ­– каже Олександр Василенко, який переміг на виборах на посаду голови в Чорнухинській громаді.

За процедурою проведення виборів, після того, як територіальна виборча комісія оголошує результати, на оскарження у громадян є п’ять днів. Якщо цього не відбувається, переможці починають виконувати свої посадові обов’язки,  каже експерт з комунікації Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Ісаєв.В Україні 23 грудня вибори відбулися у сімдесяти восьми об’єднаних громадах у тринадцяти Областях.

ltava.poltava

LIVE OFFLINE
track image
Loading...