Названо напої, якими небезпечно запивати ліки

tabletki
Поділитися новиною
tabletkiЄ напої, якими не можна запивати ліки ні за яких обставин. Компоненти, що входять до складу цих напоїв, впливають на процес засвоєння медикаментів: в деяких випадках такий вплив може провокувати далекосяжні небезпечні наслідки.

 
 Чим небезпечне запивати ліки: алкоголем. Його вживання підвищує кислотність в шлунку, і в результаті розщеплення ліків може прискоритися. Відповідна реакція організму при цьому може виявитися непередбачуваною. Найважчий удар в такому випадку доводиться на печінку.
 
Чим небезпечне запивати ліки: грейпфрутовим соком. Цей напій блокує синтез ферменту CYP3A4, відповідальний за всмоктування ліків в шлунково-кишковому тракті. Інакше кажучи, сік просто робить препарати марними, нечинними. Грейпфрутовий сік нейтралізує ефект контрацептивів, антигістамінних, протисудомних, знеболюючих препаратів, ліків для зниження холестерину, антидепресантів.
 
Чим небезпечне запивати ліки: кавою. Даний напій швидко виводить з організму антибіотики, що в рази знижує їх ефективність. Кава в компанії з болезаспокійливими – пекельна суміш: при такому поєднанні серйозно підвищується ймовірність токсичної дії медикаментів, особливо небезпечного для печінки, нирок і серця.
 
Чим небезпечне запивати ліки: чаєм. Речовина танін в складі чаю має здатність зв’язувати залізо. З цієї причини чай – напій, абсолютно непотрібний для запивки ліків від залізодефіцитної анемії. Крім того чай не поєднується з препаратами, призначеними для лікування розладів нервової системи.
 
Чим небезпечне запивати ліки: газованою водою. Велика кількість цукру і вуглекислого газу в газованій воді викликають бродіння. При цьому дія ліків може як сильно сповільнюватися, так і навпаки, проявлятися в дуже значною мірою.
 
Чим небезпечне запивати ліки: мінеральною водою. Мінералка – напій лужної, тобто, що знижує кислотність шлункового соку. Значить, ліки будуть розщеплюватися повільно і частиною зовсім виходити з шлунка не засвоєними.
“Хвиля”
LIVE OFFLINE
track image
Loading...