Звернення до роботодавців, суб’єктів господарювання та громадян Полтавщини

пенсійний
Поділитися новиною

пенсійнийШановні полтавці! Сплата податків і зборів своєчасно та в повному розмірі – обов’язок кожного громадянина, визначений статтею 67 Конституції України.

Пам’ятайте, що від вас залежить добробут і процвітання Полтавщини! Заробітну плату в «конвертах» сьогодні без перебільшення можна назвати однією з найбільших перепон в економічному та соціальному  розвитку держави. Окремі суб’єкти господарювання ігнорують виконання свого прямого обов’язку перед державою та громадою області, виплачуючи заробітну плату у «конвертах» та в розмірах, що є нижче законодавчо встановленого рівня. Наслідком таких порушень є несвоєчасна виплата пенсій, недостатнє фінансування закладів охорони здоров’я, освіти, культури, низький рівень заробітної плати працюючих у бюджетних галузях, а також соціальних виплат малозабезпеченим сім’ям, сім’ям із дітьми та пенсійних виплат людям похилого віку, тобто залишаються не захищеними соціальні та матеріальні інтереси громадян.

Вимагаємо від роботодавців припинити використання праці найманих працівників без оформлення трудових договорів та трудових книжок, адже отримання заробітної плати в «конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку наймані працівники будуть отримувати в майбутньому.

Громадяни, ми розраховуємо на вашу свідомість! Вам вирішувати, що є головним – працювати, щоб мати забезпечену старість, заможне майбутнє своїх дітей та онуків, чи продовжувати жити одним днем. Не стійте осторонь при порушенні ваших прав! Ваше сучасне і майбутнє залежить тільки від вас!

Пам’ятайте, що зарплата в «конвертах» сьогодні — це завтра без гарантій та впевненості. Прийшла пора сказати: «Ні виплатам «тіньової» заробітної плати!»

С. Садовий, начальник Головного управління ДФС у Полтавській області;

С. Щербак, начальник Головного управління Держпраці в Полтавській області;

В. Тараторін, начальник управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...