Переваги отримання пенсій через банківські установи

переваги
Поділитися новиною

перевагиКоли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: «Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?»

Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.

Виплата пенсій через банківські установи – це складова системи заходів, спрямованих на економію пенсійних коштів. Адже банки обслуговують пенсіонерів безкоштовно, що забезпечує економію пенсійних коштів на витрати, пов’язані з доставкою пенсій.

Одержання пенсії через банки має ряд переваг, а саме: відсутність черг; можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час; зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї зарахованої суми, так і її частини; можливість розраховуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплату комунальних послуг); у разі відкриття карткового рахунку – можливість зняття коштів через мережу терміналів на території України, які працюють цілодобово.

В отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг прийти за виплатою на пошту, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду, і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту).

Для одержання пенсійної виплати через банківську установу необхідно відкрити рахунок у банку і написати відповідну заяву в територіальному управлінні Пенсійного фонду України або ж заяву можна залишити у відділенні банку, і працівники фінансової установи передадуть її до управління.

Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

У разі виникнення запитань та за додатковою інформацією звертайтесь в Гадяцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України за адресами: м. Гадяч, пл. Миру, 12 або за телефоном 2-19-58; м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 40 або за телефоном 3-15-72.

Гадяцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...