В Гадяцькому коледжі культури і мистецтв – День відкритих дверей

0 02 05 a20ebf4e11930e17f8dafb8e1b610fa8b1d6a9405d4593754327f1da65161055 full
Поділитися новиною

0 02 05 a20ebf4e11930e17f8dafb8e1b610fa8b1d6a9405d4593754327f1da65161055 fullСьогодні, 30 листопада, починаючи з 10.00 години у «Гадяцькому коледжі культури і мистецтв ім ІП Котляревського» – ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ. Гостинно запрошуємо талановиту молодь Полтавщини!

Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського – це єдиний в області навчальний заклад, що готує спеціалістів для сфери культури та мистецтва.

фас 011

У різні роки зі стін коледжу вийшли випускники, які стали гордістю Полтавщини і всієї України: заслужені артисти України Віталій Скакун, Валерій Соколик, Тетяна Садохіна; Заслужений діяч мистецтв Олексій Юзефович;  заслужені працівники культури України:  Микола Бєсєда, Анатолій Жданов, Яків Орлов, Олександр Житинський, Іван Гаврись, Іван Носенко, Михайло Троцак, Андрій Демент, Володимир Тулаєв, Василь Пилипенко; письменники Микола Возіянов та Наталя Баклай.

Гадяцьке училище культури

Педагогічний колектив коледжу – а це більше 100 викладачів та концертмейстерів – забезпечує високий рівень підготовки майбутніх фахівців. Гордістю коледжу є викладачі, що мають звання “Заслужений працівник культури України”, “Відмінник освіти України”, “Заслужений майстер народної творчості України”, “викладач-методист”.

75 років без вихідних

Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського сьогодні – один із центрів національної культури і духовності Полтавщини. За багаторічну історію коледж не раз змінювало назву, зміст навчального процесу. Згідно Болонської угоди українська освіта сьогодні активно модернізується, і педагогічний колектив коледжу – а це вже третє покоління викладачів – не стоїть осторонь цього процесу, працює над оновленням змісту й форм теоретичного і практичного навчання студентів. Поза сумнівом, процес модернізації освіти у нашій країні буде продовжуватися, будуть змінюватися акценти у змісті й меті навчання, та завжди незмінним завданням колективу були і залишаться збереження та розвиток української національної культури і мистецтва. Людський капітал давно став основним національним багатством найрозвинутіших країн світу.
Формування професіонала, при цьому й громадянина, патріота, підготовка до діяльності в ринкових умовах, до життя у громадянському суспільстві – ось що важливо сьогодні у формуванні фахівця. Добре розуміючи, що самі собою до студентів не прийдуть ні національна свідомість, ні самоповага, ні громадянська відповідальність, педагогічний колектив шукає такі форми виховної роботи, які б допомогли їм, сповідуючи загальнолюдські цінності, шанувати і примножувати українську культуру, українську духовність, сповідувати національні пріоритети мистецтва і культури.

Сьогодні ми свідомо і послідовно працюємо над створенням позитивного іміджу коледжу. В умовах нових суспільних відносин, в умовах віддалення Гадяча від обласного центру ми мусимо це робити. Переконані, що в коледжі культури повинно бути так гарно, як ніде, а тому поступово осучаснюємо оформлення аудиторій, корпусів, гуртожитку, території. На щастя, ми пережили часи занепаду закладів культури і мистецтва. Вже кілька років поспіль в повному обсязі отримуємо замовлення на працевлаштування наших випускників. Це дає нам підстави з оптимізмом дивитися у майбутнє.

 

В усі часи, за будь-яких політичних чи суспільних устроїв культура, мистецтво завжди залишалися затребуваними і життєво необхідними сферами людського існування. Ось уже більше 70 літ благородною справою збереження культурної спадщини, поповнення її, плекання найкращих національних традицій займається педагогічний та студентський колектив Гадяцького коледжу культури ім. І.П.Котляревського – навчального закладу І рівня акредитації, лауреата Міжнародного академічного рейтингу популярності ,,Золота фортуна“.

Ставши студентом Гадяцький коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського, ви отримуєте можливість не тільки розвинути свій творчий хист, а й досягти вершин професіоналізму, бути конкурентоспроможним на сучасному ринку праці. На сьогодні жоден захід обласного масштабу не відбувається без участі творчих колективів коледжу, які є лауреатами й дипломантами численних Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. На відміну від більшості навчальних закладів України, тут уже кілька років поспіль у повному обсязі відбувається працевлаштування випускників.

Сьогодні у Гадяцькому коледжі культури вдало поєднуються усталені десятиліттями традиції з нововведеннями, продиктованими сучасними освітніми реаліями, зокрема Болонською угодою.

Гадяцький коледж культури і мистецтв

Гурторжиток гадяцького коледжу культури і мистецтв

У розпорядженні студентів – затишні навчальні аудиторії, сучасно облаштований гуртожиток, матеріально-технічна база, що відповідає сучасним вимогам: комп’ютерний клас, інтернет, бібліотека. Та головне – безоплатне навчання і до того ж – можливість отримувати стипендію, яка на сьогоднішній день складає 400 грн.

Тож запрошуємо на навчання до коледжу тих, хто мріє про сцену, прагне реалізувати свій творчий потенціал у танці чи пісні, промовистому слові чи віртуозній грі на інструменті, декоративно-прикладному мистецтві чи в бібліотечній справі!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...