Штрафи за порушення ПДР

прес конференція копия
Поділитися новиною

прес конференція копияНещодавно у засобах масової інформації обговорювалося те, що із 27 вересня в Україні вводяться величезні штрафи за порушення ПДР. Начальник сектору реагування патрульної поліції №4 Гадяцького ВП Олександр Явтушенко на прес-конференції 17 жовтня запевнив, що поки що підвищень не буде.

Адже урядовий законопроект про суттєве підвищення штрафів зараз знаходиться на розгляді профільного комітету Верховної Ради. Зміни стосуються лише збільшення відповідальності за порушення правил паркування та швидкісного режиму.

Штраф за неправильне паркування відтепер не буде прив’язаний до неоподатковуваного мінімуму, а рахуватиметься у 20-кратному розмірі від вартості 1 години користування паркувальним майданчиком. Також, починаючи із 16 жовтня, вступають у дію нові штрафи за перевищення швидкості у населених пунктах. При перевищенні швидкості руху на ділянці з обмеженням 20 км/год. передбачений штраф 225 грн, на ділянці з обмеженням 50 км/год. – 510 грн. Таке обмеження викликане потребою в адаптації нашого законодавства до правил ЄС. Адже рубіж 50 км/год. традиційний для Європи. В разі створення аварійної обстановки водія оштрафують на  680 грн.

Із 8 жовтня в Україні ввели посилену перевірку дотримання водіями встановленого швидкісного режиму в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення. З цією метою патрульні поліцейські використовуватимуть портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam. У нашому місті такого пристрою ще немає.

Також у ході прес-конференції були обговорені питання стосовно зупинки на перехресті, на Великому крузі. Відповідно до п 15.9 ПДР там зупинка і стоянка ТЗ заборонена. Тому працівниками Гадяцького ВП почалися проводитися регулярні рейди із попередженнями водіїв.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...