Правова допомога в режимі Skype-зв’язку, стан спортивних майданчиків

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 23 жовтня.

Актуальні завдання та напрями оптимізації надання правової допомоги

Бюро правової допомоги розпочало свою роботу у 2016 році. Його фахівці повинні підвищувати рівень правової обізнаності громадян та допомагати вирішувати проблемні питання у досудовий спосіб.

Протягом двох років юристи надали безоплатної первинної правової допомоги на 2837 звернень від громадян, 111 осіб отримали безкоштовного адвоката для складання процесуальних документів, захисту та представництва інтересів у суді. Всі справи, що готувалися працівниками бюро, позитивно вирішені в суді.

Позитивним є також досвід функціонування дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги на базі сільських бібліотек у режимі Skype-зв’язку. Нещодавно було придбано додаткове обладнання. У 4 кварталі планується збільшення кількості таких пунктів, що охоплюватимуть практично всі населені пункти району. А це, в свою чергу, дасть змогу громадянам, які живуть у віддалених районах, отримати безкоштовні правові консультації.

Ефективність використання земельних ресурсів та захист прав землевласників і землекористувачів

Надходження орендної плати за землю від фізичних осіб – 2 791 092 грн. Виконується розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 №60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність ОТГ, що створені в районі. На території Полтавської області утворено 39 об’єднаних територіальних громад.

Розбудова спортивної інфраструктури

На даний час у районі налічується 134 спортивних об’єкти, із них 15 футбольних полів. Із метою своєчасної та якісної підготовки спортивних споруд, баз та майданчиків до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, ефективного їх використання та утримання в належному санітарно-технічному стані у серпні цього року відповідною комісією здійснено перевірку об’єктів. Спортивна інфраструктура району розвивається завдяки участі в різноманітних державних, обласних та районних проектах.

Цього року до управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА подано 4 заявки для облаштування майданчиків зі штучним покриттям 22х42 м у Гадяцькому районі, а саме: на територіях Веприцької, Краснолуцької, Лютенської с/р та в місті Гадяч на стадіоні «Колос». У квітні на пленарному засіданні сесії Полтавської ОДА було затверджено облаштування майданчика за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів на території Лютенської сільської ради. На даний час будівництво основи майданчика завершене.

Програма «Бюджет участі Полтавської області» успішно діє вже другий рік. У минулому році від району по напрямку «Спорт та туризм» здобули перемогу 7 проектів. Також була прийнята районна програма «Бюджет участі Гадяцького району», згідно якої було профінансовано 2 спортивних майданчики. У цьому році подали 12 проектів по напрямку «Спорт та туризм».

У кожній сільській раді прийняті і діють Програми розвитку фізичної культури та спорту і Програми розвитку футболу. Загалом картина задовільна, але існує ряд недоліків. Спортивні споруди, що належать сільським радам, знаходяться в занедбаному стані та потребують облаштування: встановлення глядацьких лав, вбиралень, сміттєвих баків. При перевірці делегованих повноважень сільвиконкомам рекомендується вирішувати проблемні питання.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...