«Після Якова тепла ніякого»; кого нині не варто слухати, і куди не треба дивитися

630 360 1539939594 992
Поділитися новиною
630 360 1539939594 99222 жовтня: народний календар і астровісник
«Після Якова тепла ніякого»; кого нині не варто слухати, і куди не треба дивитися. 

Рівно 70 днів залишається до кінця «собачого» року. Якщо прислухатись, можна почути, як кувікає маленьке чарівне поросятко. Хочеш не хочеш, а треба розвертатися в бік прийдешньої реальності: холодів, дощів, мряки і одвічної незбагненності нуля. Для далекоглядних вже час замислитись про подарунки до святого Миколая…

Церква згадує сьогодні апостола Якова Алфеєва, брата апостола Матвія. Не варто його плутати з іншим апостолом Яковом, якого називають ще «старшим». Також сьогодні преподобних Андроніка і дружини його Афанасії. Андронік був ювеліром, так само донькою ювеліра була й Афанасія. Подружжя відоме тим, що після 20 років шлюбу втратило дітей – хлопчика 12-ти і дівчинку 10-ти років – діти захворіли якоюсь інфекційною хворобою й буквально за декілька годин померли. Чоловік і жінка так побивалися за чадами, що хотіли навіть накласти на себе руки, але натомість пішли в монастир і прийняли чернечий постриг, присвятивши все подальше життя служінню Богові.

«З Якова зима стає на ноги», – казали в давнину українці. Цього дня можна було сподіватися й на сніжну крупу. «Після Якова осінь вже холодними дощами заплакала». Або: «Після Якова тепла ніякого».

Іменинники нині Яків, Костянтин, Петро, Максим.

14-ий місячний день, дуже потужний в енергетичному плані. Сурми кличуть кого куди, але до діла. Сприятливий день для контактів і контрактів, проте без зайвої поспішності. Спиртне протипоказане. Відмовтесь від дуже гіркої та солодкої їжі. Цього дня слід менше пити, спати і говорити. Добре займатися помірним фізичним навантаженням, хатніми справами. Не рекомендується вдихати запахи, тож краще не використовувати парфуми. Намагайтеся менше дивитися в дзеркало, особливо на повний зріст. Сни сумнівні. Файного понеділка!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1892 –  -7,3, а найтеплішим у 1891 – +21,8.

 
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...