Бездоглядні діти, забезпечення засобами реабілітації

reid urok
Поділитися новиною

reid urokЩотижнева апаратна нарада 2 жовтня.

Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб із інвалідністю, дітей із інвалідністю та інших окремих категорій населення.

Для взяття на облік особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або законні представники подають пакет документів. При управлінні соціального захисту населення облаштовано приміщення, де проводяться відповідні заміри для коректного підбору технічних засобів реабілітації. На забезпечення осіб із інвалідністю технічними засобами з державного бюджету виділено 1 млн 902 тис. 521 грн.

Проведення профілактичних рейдів у селах району по виявленню бездоглядних, безпритульних, схильних до бродяжництва та жебрацтва дітей.

Мета проведення рейду «Урок»: надання дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, адресної допомоги; виявлення дітей дошкільного віку, не охоплених навчанням; усунення причин та умов, що спричиняють дитячу бездоглядність, безпритульність; надання соціального захисту.

Обстежено житлово-побутові умови проживання 24 дітей у 10 сім’ях. Провели індивідуальні бесіди, попередили батьків про адміністративну відповідальність за неналежне виконання обов’язків. Зокрема профілактичну роботу з батьками ромської національності щодо не відвідування дітьми навчальних закладів провели в одному із сіл району. Наразі  їхні 6 дітей відвідують навчальний заклад, 1 – влаштовують у садок. Загалом 31 дитина, яка перебуває на обліку в службі, отримала допомогу у вигляді шкільного канцелярського приладдя на заг. суму 4 тис. грн.

Стан безпеки

Із 24 по 30 вересня до ВП надійшло 111 повідомлень, 12 – кримінального характеру:

4 – крадіжки;

1 – незаконний поруб 58 дерев;

1 – погрози розправою та вбивством;

1 – не виконання рішення суду;

1 – шахрайство.

1 – тяжкі тілесні ушкодження дитини.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 30 осіб:

8 – порушення громадського порядку та публічної безпеки;

22 – порушення правил дорожнього руху.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...