Ліфтера викликали?

ліфт
Поділитися новиною

ліфтДнями на сторінці у Фейсбук гадячанка Неля Рева опублікувала звернення. У ньому вона звертала увагу на роботу ліфта, який працює у поліклініці:

«Я очень люблю наш город. Люблю отзывчивых и добрых людей, которые в критической ситуации поймут и помогут. И я надеюсь… Верю… Что эти строки прочтет тот, в чьих силах изменить что-то к лучшему и есть возможность помочь простым людям. «Больная тема», в прямом смысле слова, является наша система в поликлинике. Может, конечно, реформы не за горами и «работа» по улучшению кипит. Но, пожалуйста, отремонтируйте лифт! Его можно вызвать только с первого этажа. То есть если человек поломал ногу, то рентген на 4. До лифта допрыгать можно, но назад. Когда вы и так в предобморочном состоянии и вам 70 лет.  А коляски не предусмотрены. Ваше счастье, если с вами кто-то помоложе и порезвее…

А ещё хочется немного человечности.. Чтобы в «екстренных» ситуациях на первом месте были люди и их чувства и боль. А не заполнение многочисленных записей в книгу, а потом в компьютер.»

Ми вирішили відреагувати на звернення і вирушили у поліклініку перевіряти роботу ліфта.

У фойє лікарняного закладу як завжди людно. Біля ліфта також чимало людей, здебільшого поважного віку. Ми також стаємо у чергу. Ліфт працює, щоправда, «пасажири» нас попереджають, щоб у середину заходило не більше трьох осіб, бо буде «важко» підійматись. Щоб перестрахуватись, заходимо удвох. Натискаємо кнопку «3 поверх». Ліфт підіймає нормально. Вийшли із кабіни на третьому поверсі бачимо кнопку виклику ліфта, на жаль, вона не працює.

Справді, викликати ліфт можна тільки із першого поверху. А щоб поїхати із іншого поверху, потрібно чекати, поки хтось виходитиме із кабіни, і встигнути ускочити у відкриті двері. Скільки чекати – тут вже кому як пощастить. Або ж, за порадою відвідувачів лікарні, можна попросити когось, хто спроможний спуститись сходами, щоб натиснув потрібну кнопку на першому поверсі.

За коментарем ми звернулися до головного лікаря ЦРЛ Олександра Басараба. Він пояснив, що ліфт спроектований саме по такому принципу, по іншому він працювати не може. А от самі працівники поліклініки згадують, що колись давно ліфт можна було викликати із будь-якого поверху. На підтвердження цього – кнопки виклику на кожному із поверхів. Та, напевно, в один прекрасний момент щось пішло не так, і відтоді ліфт викликається лише з першого поверху.

Що ж, маємо те, що маємо. Погоджуємось, що ця ситуація створює незручності. Проте вимагати більшого від застарілої техніки не варто.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...