А дітки їх кличуть «мамою»!

вихователі
Поділитися новиною

вихователі27 вересня – День вихователя та всіх дошкільних працівників

Є такі професії, які викликають в оточуючих захоплення. Наприклад, медсестра уособлює милосердя, перша вчителька – найсвітліший спогад, а вихователька дитячого садочка – доброту й увагу, адже саме її дітки кличуть другою мамою. Вихователі – це перші люди, котрим матуся довіряє своє дитя. Саме вони готують малят до самостійного життя. Навчають вчитися, цікавитися, любити.

Напередодні свята ми мали можливість відвідати ЗДО «Первоцвіт» і познайомитися із працівниками, які з ранку до вечора знаходяться поруч із дітьми, навчаючи їх, вкладаючи в свою роботу душу.

Історія «Первоцвіту» почалася коли 6 листопада 1982 року, коли в числі перших новобудов мікрорайону Черемушки відкрилася будівля ясел-садка №8 «Орлятко».

Тринадцять років заклад працював у системі розвивального навчання, як НВК. А у 2011 році НВК знову реорганізовано в дошкільний заклад «Первоцвіт». Розрахований на 123 місця. Про здоров’я, розвиток, виховання дітей у ЗДО піклуються 38 працівників. Робота з малюками – це важка праця, адже потрібно вчасно побачити всі здібності та якості, закладені із самого малечку. Для того, щоб діти почували себе комфортно, цікаво та весело, весь колектив закладу дбає про створення належних умов як на подвір’ї, так і в приміщенні закладу. Затишні спальні для відпочинку, просторі і світлі групові кімнати з багатофункціональними центрами розвитку, ігровим і природним матеріалом, де малятам завжди знайдеться заняття до душі. Із кожним роком садочок оновлюється, стає багатшим.

Життя в «Первоцвіті» – це світ, де панують ігри, розваги, цікаве навчання, а вихователь – помічник і партнер, співучасник пізнавальної діяльності. Тут активно запроваджуються сучасні науково-методичні підходи, інновації в галузі дошкільної освіти. Щоб забезпечити розвивальний характер навчання, високий рівень розумової активності дітей, впроваджується гурткова робота. Вихованці садочка обирають заняття за уподобанням: розвивальні ігри та вправи, логоритміка та іноземна мова, мистецтво, фізкультура, хореографія.

Також важливе місце займає і виховання патріотизму, у дітей змалечку формується уявлення про сім’ю, родину, рід і родовід, про історію держави, державні символи, вони знайомляться із традиціями і культурою свого народу.

Оглянувши територію садка, окрім спортивних та яскравих ігрових майданчиків, милують око охайні насадження дерев, привабливі квітники та газони.

Дитячий садок «Первоцвіт» щоденно винагороджує прагнення своїх вихованців цікавими різноспрямованими заняттями, що допомагають їм дізнатися багато нового, розвиватися і рости здоровими, розкрити свої здібності.

Ми вітаємо зі святом усіх працівників дошкільних установ міста, які щодня віддають тепло своїх сердець дітям! Упевнені, що ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день вихованців у дитячому садку на день радості і щастя!

“БМ”

На фото зліва направо: Валентина Кулик (вихователь), Леся Гринь (головна медична сестра), Тетяна Брага (сторож), Юлія Писанка (директор), Валентина Пригода (вихователь), Світлана Безсало (помічник вихователя), Оксана Гірук (вихователь), Валентина Пилипенко (вихователь), Ірина Устінова (вихователь-методист), Тетяна Галушка (помічник вихователя), Лідія Москаленко (завгосп), Олександра Лаврик (помічник вихователя), Олена Дробченко (вихователь), Надія Радіна (кухар), Таїсія Москаленко (помічник вихователя), Наталія Каранік (помічник вихователя), Тетяна Євтушенко (помічник вихователя), Вікторія Шерстюк (вихователь), Людмила Пустовіт (практичний психолог), Тетяна Коломієць (вихователь), Віра Фастовець (вихователь), Юлія Дубовик (асистент вихователя), Людмила Жигура (вихователь), Тетяна Борідко (машиніст із прання), Оксана Закладна (вихователь), Наталія Івасів (інструктор з фізкультури), Лідія Обламська (помічник вихователя), Наталія Чемерис (вихователь), Анатолій Кобрак (слюсар-сантехнік).

 

На території Гадяча функціонує 6 дошкільних закладів освіти, в яких виховується 917 дітей віком від 1 до 6 років.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...