В ДОТ «ГОРИЗОНТ» проведуть «Петлюрівський вишкіл»

ii etap vseukrajins koji ditjacho junac koji vijs kovo patrioti
Поділитися новиною

 ii etap vseukrajins koji ditjacho junac koji vijs kovo patriotiОбласна військово-патріотична гра «Петлюрівський вишкіл» цьогоріч пройде з 28 вересня по 1 жовтня на базі Дитячого оздоровчого табору «Горизонт» Гадяцького району.

 

Минулого року «Петлюрівський вишкіл» на Полтавщині пройшов уперше. Гру започаткував Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ) за підтримки Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації. Гру проводять у межах виконання заходів Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки. 

— До участі в обласній грі «Петлюрівський вишкіл» допускається по одній команді від міста, району, об’єднаної територіальної громади, навчального закладу обласного підпорядкування. Кількісний склад команди — десять осіб: вісім учнів, з яких не менше двох дівчат та два керівники, — розповів директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар.

До участі в грі допускаються учні до 16 років. Вони не повинні мати обмежень за станом здоров’я та навчатись за програмою основної медичної групи фізичної культури закладу освіти. Гра пройде на базі оздоровчого табору «Горизонт» Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Єгора Кочергіна Полтавської обласної ради, що в селі Вельбівка Гадяцького району. Учасники розміщуватимуться в польових умовах — проживатимуть у наметах.

Участь у конкурсі вогневої підготовки беруть по 3 стрільці від командиУчасть у конкурсі вогневої підготовки беруть по 3 стрільці від команди

— На учасників чекають цікаві та різноманітні конкурси: «Строю та пісні», Воєнно-історичний, Вогнева підготовка, Метання учбової «гранати», «Домедична допомога» з надання першої долікарської допомоги з елементами евакуації «пораненого» із «зони обстрілу», «Туристсько-спортивна смугу перешкод», а також «Бівак», — додав Станіслав Комісар.

Володарів призових місць відзначать грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та призами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

LIVE OFFLINE
track image
Loading...