«Гадяч – місто талановитих людей»

ІMG 5454.54
Поділитися новиною

ІMG 5454.54Саме під таким гаслом з урочистостями, концертами, частуваннями, вікторинами, розвагами на всі смаки і подарунками місто відсвяткувало свій День народження. Дійсно, Гадяч славиться умільцями і працьовитими людьми, тому чи не кожного жителя по праву можна вважати причетним до цього свята. Варто пам’ятати і вшановувати здобутки усіх тих, хто в минулому творив історію, збагачував традиції міста, розбудовував, боронив від ворога та відроджував із попелу. У той же час слід із вдячністю ставитись до сьогодення – із року в рік у Гадячі відбуваються позитивні зміни, реалізуються успішні проекти та творчі ініціативи. Особливу атмосферу щирості, доброзичливості і затишку відчуває кожен, хто хоч раз приїздив сюди. І в цьому справді неабияка заслуга самих містян, які своїм ентузіазмом, натхненням, невтомною працею і турботою про рідний край творять її славне та успішне майбутнє.

Поринути у неповторну атмосферу святкування ви зможете завдяки нашому фото-звітові. Роздивляйтесь,  шукайте себе на світлинах, згадуйте, як це було, і пам’ятайте – ми творимо свою історію разом.

фото загальне

15 вересня,  до головної локації свята – Соборної  площі – зійшлись з усіх куточків міста, завітали гості з району та сусідніх міст. Усе, згідно обіцяного плану заходів, мало бути на висоті – так і було. Вранці на території парку  урочисто відкрили Алею закоханих і Весільну альтанку – подарунок гадячанам до свята. Здається, захопленню містян не було меж – для зручності побудували тротуарні доріжки, білосніжні лавки, посадили запашні квіти і ялинки, а ще створили чудову кольорову фотозону у вигляді метелика.

ФОТО 1

 

На відновленому  танцювальному майданчику  відбулися переспіви аматорських колективів «Де Псьол грайливо вербам коси миє». До речі, на цьому ж місці цього дня проводили і шахово-шашковий турнір на кубок мера міста.

фото 2

 

Старий дитячий майданчик у парку також отримав «нове життя»: силами активістів напередодні свята його відновили, розчистили і пофарбували старі фігурки тварин. Майданчик готували для проведення свята морозива. Участь у конкурсах і вікторинах могли взяти усі бажаючі, яких, не дивлячись на дощ, було чимало.  До того ж, незалежно переміг ти чи ні, усі отримали смачне морозиво. 

ФОТО 3

 

На «Марципановій галявинці»  у  парку було облаштоване містечко майстрів. Тут можна було побачити виставки меду,  художніх пейзажів, вишивки, а також навчитись самостійно оздоблювати печиво.

Серед майстрів, які були там, уперше свої роботи представляв гадячанин Сергій Литвиненко. Він таксидерміст (спеціаліст, який робить опудала). Працює в історико-краєзнавчому музеї на посаді наукового працівника. До речі, нагороджений Почесною грамотою у номінації «Майстер на всі руки».

ФОТО 4

 

Під час урочистостей відзначили талановитих людей, які мають особисті заслуги і вагомі професійні здобутки протягом поточного року в розрізі оголошених номінацій та принесли славу місту.

ФОТО 5

Отже, нагородили: Тетяну Мироненко, номінація «Талановитий педагог», учителя англійської мови Гадяцької гімназії. Андрія Шелиха, номінація «Ерудит року», переможця олімпіад з англійської мови, правознавства, історії України,та конкурсу Малої академії наук з англійської мови;  Богдана Коваленка, номінація «Талант у спорті», учня КДЮСШ, призера на чемпіонатах Полтавської області та всесвітніх турнірах.

У номінації «Кращий працівник року в комунальній сфері» нагородили: Наталію Бердник (контролер цеху водопостачання ВУЖКГ), Григорія Пасюту (дорожній робітник МКП «Комунсервіс»), Павла Пригоду (слюсар-ремонтник КПТГ «Гадячтеплоенерго»), Олега Приліпка (вантажник КП «Гадяч-житло»); у номінації «Правоохоронець року» – Богдана Шипнівського (слідчий ВП, лейтенант поліції); номінації «Рятівник року» – В’ячеслава Шкаревського (начальник караулу 6-ої ДПРЧ м. Гадяч, старший лейтенант служби цивільного захисту).

У номінації «Кращий працівник охорони здоров’я року» нагородили Тетяну Древаль (завідувач лабораторії ЗПСМ №2), Наталію Собко (завідувач дитячим відділенням ЦРЛ);

У номінація «Діяч культури року» – Анатолія Насменчука (директор Гадяцького коледжу культури і мистецтв); у номінації «Кращий аматор року» – Наталію Орел (керівник аматорського народного хору «Розрада»); у номінації «Активіст року» – Ларису Максимів (керівник ГО «Гадяч дружній»).

Номінація «Майстер на всі руки» – Василь Губський (начальник Гадяцького РС ГУ ДСНС), Сергій Литвиненко (молодший науковий співробітник Гадяцького історико-краєзнавчого музею); номінація «Кращий танцювальний колектив року» – народний ансамбль народного танцю «Джерело» (керівник Григорій Островний), зразковий ансамбль танцю «Модерн»  (керівник Наталія Берус), школа сучасного танцю «Step By Step» (керівники Тарас та Надія Близнюки); номінація «Золотий голос року» – вокальний гурт «Тоніка» (керівник Віктор Посенко).

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...