Інтерв’ю із мером Гадяча

питання меру
Поділитися новиною

питання меруНапередодні Дня міста ми звернулися до міського голови Володимира Нестеренка з проханням знайти час і у вигляді інтерв’ю дати відповіді на запитання мешканців міста. Про що запитували і які відповіді отримали – читайте далі.

 

Будівлі, які на даний час мають статус «недіючих», їх доля та плани. Колишній РБК.

«На даний час власних міських коштів на проведення капітального ремонту приміщення, на жаль, немає. Треба залучати кошти. Тому створюємо Гадяцьку міську об’єднану територіальну громаду, приєднавши Біленченківську сільську раду. З нового року будемо брати участь у різних проектах по залученню коштів фондів розвитку територіальних громад для їх підтримки та інших інвесторів для того, щоб провести реконструкцію цього приміщення для зручностей і створити Центр надання адміністративних та соціальних послуг населенню. У самому приміщенні залишать актову залу для проведення урочистостей для школи №2».

На площі Соборній вже більше 10 років стоїть недобудована будівля (колишній музей). Знаємо, що це будівля є приватною власністю В.Г. Ілляшенка. Усі свята та урочистості проводяться на центральній площі, і споруда своїм виглядом псує гармонійність і красу площі.

«Так, погоджуюся, цього року будівництво та і будь-які роботи не проводяться. Спілкування із господарем відбулося, він добросовісний, але на даний час у нього існують певні фінансові труднощі. Але у планах, звісно, що будівля таки стане окрасою нашого міста».

Зараз ідуть ремонтні роботи танцювального майданчика. Що там планують зробити?

«Щоб щось конкретне, то ще не вирішили, для чого ця споруда буде актуальніша. Для проведення шахово-шашкових турнірів, для творчих вечорів «Тим, кому за…», адже у нас дуже співучі і талановиті люди. Більш сучасніше – це проведення кінопоказів під відкритим небом. Також приймаються пропозиції від всіх охочих, адже це додаткова зона відпочинку».

Питання благоустрою міста Гадяч. Болісне питання, яке ми неодноразово висвітлювали на сторінках нашої газети, – це стихійний ринок біля Великого кругу. Як його вирішуєте?

«Ситуація із стихійною торгівлею є проблемою не тільки у нашому місці. Ми звертаємось до стихійників і просимо. Мені, як меру, хоч розірвися: шкода і тих, які торгують біля ринку, і тих, які безпосередньо платять «містове» і торгують на території ринку. Та питання з часом вирішиться. Зараз розробляється документація по реконструкції площі Миру і тому дійде черга і до стихійного ринку».

Автобусні зупинки не мають графіку розкладів руху автобуса.

Уже замовили дорожні знаки та таблички із розкладом руху.

Тротуари

Мешканцям вулиць Корзуна та Вокзальна раджу набратися терпіння та трішки зачекати. На всіх коштів не вистачає, тому у планах тротуари зробити де їх немає.

Річка Псьол. Чи планується очищення та облагородження центрального пляжу?

Очищення річки – це складна процедура, та й дорога. Починати треба із дозволу екологічної інспекції. Ми подамо заявку в Обласний екологічний фонд, але вже у наступному році.

Забруднення повітря. Мешканці вулиці Кіндратенка стурбовані викидами нібито із  нафтопереробного заводу. Як контролювати рівень забруднення?

Якщо виникають такі питання, треба, перш за все, поставити до відома вуличного депутата, а потім із письмовим зверненням до Полтавської екологічної інспекції для того, щоб прислали фахівця, який зробить відповідні заміри, і вже потім буде проводитися відповідна робота.

Освітлення вулиць міста, їх переведення у відповідний режим.

На сьогоднішній день уже встановили плату за вуличне освітлення. Тому переведення освітлення на осінньо-зимовий режим планується із часом. Кошти заплановані. Адже вуличне освітлення – це елемент благоустрою, і без нього місто просто не може існувати. 

Коли запрацює сортувальна лінія?

Підписана угода із РДА про спільне поводження із ТПВ. Щойно районна рада обере місце та відкриє сміттєзвалище, ми встановимо свою сортувальну лінію, яка коштує 3 млн 500 тис. грн, і будемо возити міське сміття. Там його будуть сортувати, не беручи із нас коштів. Але якщо це все буде погоджено між сторонами. Отже, сортувальна лінія є, але ще не змонтована, бо немає відповідного місця для її установлення.

Коли інспектор по благоустрою буде виконувати свою роботу, а саме: спілкуватися, попереджувати або штрафувати недобросовісних підприємців, які не облаштовують прилеглу територію та не слідкують за нею?

Із приватними підприємцями вже складені договори про вивіз сміття. На даний час проводиться розпис графіків та вимоги щодо благоустрою прилеглої території. Це і освітлення, і урна для сміття, і озеленення та інші.

Володимире Олександровичу, Вами ігноруються більшість проведених свят. Чому немає спілкування із мешканцями міста, не проводите прийом громадян?

Не погоджуюся з Вами, адже прийом громадян ведеться мною кожного дня із 9.00 до 16.00. День міста і випускний – то для мене святе. Але буває, що я у відрядженні і не маю змоги бути присутнім на деяких святкуваннях. То для цього існує заступник міського голови.

На закінчення розмови міський голова побажав гадячанам терпіння та злагоди у роботі: «Хотілося б більшого фінансового процвітання нашого міста, адже це суттєво змінює і можливості міста. Також підтримую всі цікаві ідеї від активних молодих гадячан».

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...