Перехід на літній і зимовий час знову хочуть скасувати

29743
Поділитися новиною

29743Питання буде порушене в разі схвалення відповідного рішення європейцями

Уряд України наслідуватиме Європейський Союз у разі схвалення останнім рішення щодо скасування переходів на літній і зимовий час. Про це повідомляє DT.ua з посиланням на Мінекономрозвитку.

Наразі в Україні діє другий часовий пояс із щорічним переведенням годинникової стрілки в останню неділю березня на годину вперед і в останню неділю жовтня на годину назад. Це визначено постановою Кабміну ще в 1996 році та відповідає порядку обчислення часу на території Євросоюзу. Разом із тим в Мінекономрозвитку нібито відсутнє “економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час і інформація про зменшення споживання електроенергії при переході”.

“Україна взяла курс на євроінтеграцію, яка передбачає імплементацію європейського законодавства. Існуючий на території України порядок обчислення часу є оптимальним, узгодженим з міжнародною практикою обчислення часу. Він сприяє адаптації всього спектру міжнародних економічних, культурних та інших відносин, відповідає її географічному положенню. Враховуючи викладене, у разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабміну щодо можливості внесення відповідних змін в порядок”, – цитує видання інформацію з міністерства.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...