Що їсть ваша їжа та чому це важливо

2081587 1
Поділитися новиною

2081587 1Починаючи антибіотиками і закінчуючи стійкими забруднювачами – те, на що слід звернути увагу наступного разу, коли підете у м’ясний магазин чи ринок.

Люди знаходяться на вершині харчового ланцюга так довго, що багато хто з нас навіть не розуміє, звідки беруться наші продукти харчування.

Мається на увазі і те, що тварини, призначені для споживання людиною, харчуються, перш ніж вони забиваються і потрапляють на наші обідні тарілки.

Тварини, як і люди, є продуктами їх середовища. Якщо це середовище забруднене токсинами – чи то в воді, чи в їжі – це може вплинути на здоров’я тварини та людей, які в кінцевому рахунку з’їдять їх.

Тварини та риба можуть бути забруднені, якщо вони походять із регіонів, де екологічні норми мало регулюються чи взагалі відсутні.

Хоча багато світових лідерів пообіцяли прийняти нормативні акти для обмеження викидів забруднюючих речовин у харчовий ланцюг, наявність деяких хімічних речовин, особливо тих, що використовуються у споживчих товарах, продовжує впливати на наше харчування. Це включає в себе харчування тварин на фермах.

Міжнародна система торгівлі продуктами харчування стає все більш глобальною за своєю природою, і це стосується також кормів для тварин. Рибне господарство може імпортувати свої корми або кормові інгредієнти з ряду країн, включаючи ті, що не мають правил про безпеку харчових продуктів.

Починаючи повсякденним використанням антибіотиків на великих фабричних фермах, до “брудної десятки” шкідливих хімікатів, що потрапляють в нашу їжу через промислові процеси – усе це варто зважити перш ніж зупинитися перед м’ясною секцією в своєму супермаркеті.

Антибіотики є наріжним каменем сучасної медицини.

Хоча вони найбільш ефективні, коли їх використовують економно, приблизно 80 відсотків з них використовуються для тварин, призначених для споживання людиною.

Оскільки більшість курей, корів, свиней та інших тварин у нашому харчовому ланцюзі вирощуються на великих промислових об’єктах, багатьом з них регулярно вводяться антибіотики в корм для сприяння швидкого росту і запобіганню захворювань.

Регулярне і системне застосування антибіотиків на тваринах призвело до підвищення резистентності до антибіотиків або до появи збудників хвороб, які розвивають захисні засоби від цих препаратів. Це може збільшити ймовірність того, що деякі з цих збудників можуть опинитися в м’ясі, призначеному для вашого обіду. Є численні благодійні організації та фонди, які намагаються запобігти цьому та покращити добробут тварин шляхом належного дослідження та відповідних заходів. Наприклад, Raising for Effective Giving, що є некомерційною благодійною організацією за підтримки професійних гравців в покер (Лів Борі, Ігоря Курганова, Філіпа Грюссема) та фінансових інвесторів, вважає добробут тварин одним із головних пріоритетів і зосереджує увагу на необхідності втручання, спрямованого на зменшення страждань тварин, при цьому беручи до уваги комерційні інтереси фермерських господарств та фабрик.

Ще одна відома благодійна організація, що займається викриттям жорстокого ставлення до сільськогосподарських тварин, Mercy For Animals, провела деякі з найважливіших таємних розслідувань останніх років. Окрім секретних галузевих досліджень, вони також активно пропагують доброзичливий веганський спосіб життя за допомогою інформаційних та освітніх програм.

Незважаючи на те, що практично неможливо відстежити кожен шматочок їжі, який споживає тварина, є кілька способів знизити ризик споживання продуктів тваринного походження, що містять токсини.

Поінформованість споживачів вже допомогла стимулювати певні рухи, які допомагають зменшити кількість потенційних точок забруднення.

Наприклад, рух від ферми до столу дає споживачам більш прозорий погляд на те, як вирощується худоба.

Інші ознаки, які можуть бути присутніми на маркуванні продуктів харчування – яловичина годована травою, курки вільного випасу та інше – знижують шанс, що тварини отримували підозрілу їжу або зростали в умовах, що потребують регулярних антибіотиків.

А тим часом експерти з продовольчих товарів також радять, наскільки це можливо, купувати все м’ясо та молоко в невеликих, місцевих, надійних ферм, які не мають ні необхідності, ні умов для індустріального виробництва.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...