Нападки на кореспондента

АТБ тротуар копия
Поділитися новиною

АТБ тротуар копияМинулого четверга, до редакції прийшла жінка, скаржилася на незадовільний стан тротуару біля супермаркету «АТБ». Мовляв, виходячи із магазину, вона потрапила ногою у ямку, впала, дуже забилася та ще й травмувалася. Попросила звернутися чи до власників приміщення, чи дирекції магазину, чи міської ради з проханням зробити ремонт.

БезымянныйПідійшовши до супермаркету, почала робити знімки. Із магазину виходили люди, які побачивши, що фотографую, нарікали, що плитка біля магазину таки вже давно потребує капітальної заміни, адже і влітку, і взимку рухатися по ній уже досить складно. Вийшла жінка похилого віку із морозивом, побачивши мене, також прокоментувала стан тротуару, а ще бідкалася, що ніде присісти, щоб трохи перепочити. Я механічно вказала на лавку, що розташована поряд, але побачила, що на ній розставлені ящики з ожиною і ведеться торгівля. Підійшла до продавчині, зробила зауваження, мовляв, лавка призначена, щоб сісти перепочити стареньким або мамі із немовлям, а не для того, щоб ставити ящики. Із моїми зауваженнями вона погодилася і швиденько почала прибрала свій товар. Та я таки встигла сфотографувати.

Нібито й усе… Як тут почула образи у свій бік із авто, до речі, припаркованого прямо на газоні. Чоловік спостерігав за тим, що відбувалось, і вирішив «вставити свої п’ять копійок». Мовляв, причепилася до дівчини, робити мені нічого, довела її до сліз. Оглянулася, на моє здивування продавець стояла і плакала… Ще двоє перехожих, жінка та чоловік, вирішили стати на її захист. Вони у грубій формі вимагали, щоб я представилася, показала посвідчення журналіста, кидалися на об’єктив фотоапарата. Дістаю посвідчення, жінка почала виривати його із моїх рук, а чоловік почав фотографувати мене на мобільний телефон. Я спочатку намагалася пояснити цим двом всю ситуацію, але наткнулася на стіну непорозуміння та агресії.

Кричали мене і чоловік, і жінка, і той, що в машині, підпрягався. Щоб не призвести до більшого конфлікту, я таки розвернулася і пішла, чуючи у спину прокльони…

Йду і думку гадаю, що треба було не йти, а довести справу до кінця. Показати своє посвідчення, викликати правоохоронців. По-перше, притягнули б до адміністративного покарання за неправильне паркування власника автомобіля. По-друге, на продавця склали б не один протокол зі штрафами – за торгівлю у невстановленому місці та ще й без відповідних документів на продаж харчової продукції. Чоловіку і жінці за погрози, згідно статті 171 ККУ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста»,  довелося б сплатити штраф до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або навіть арешт на строк до 6 місяців. Отоді б справді розібралися усі, хто правий, а хто ні. Тож я нічого протизаконного не зробила, порівняно із героями цієї історії.

Любов Шкрьоба

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...