Займаєшся тваринництвом – отримуй допомогу

70b1516838c1aa6fda84c3ed7bcf3871 foto dlya razdela syre dlya zhivotnovodstva i s.h
Поділитися новиною

70b1516838c1aa6fda84c3ed7bcf3871 foto dlya razdela syre dlya zhivotnovodstva i s.hЩотижнева апаратна нарада у голови РДА відбулася 17 липня.

Про державну підтримку в галузі тваринництва у 2018 році в частині «Дотація фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби»

7 лютого цього року урядом за №107 був затверджений «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Отримувачами коштів є:  агровиробники, які утримують молочних корів;  агровиробники, які будують або реконструюють тваринницькі комплекси; агровиробники, які купують племінне поголів’я;  громадяни, які утримують молодняк ВРХ.

Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку за такими напрямками:

1) Часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура.

2) Часткова компенсація вартості будівництва та реконструкція тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств із переробки с/г продукції в частині витрат, профінансованих за рахунок банківських кредитів.

3) Часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме: телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напрямку продуктивності, свинок та кнурів, вівцематок, баранів, ярок і сперми бугаїв та ембріонів великої рогатої худоби, які мають племінну (генетичну) цінність.

4) Спеціальна бюджетна дотація на вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб.

Перш ніж подавати документи, власник тварини має ідентифікувати її шляхом біркування та реєстрації. Документи приймаються протягом року в порядку черговості до 1 травня, 1 вересня, 1 грудня. Дотація на утримання корів надається на безповоротній основі двічі на рік по 750 грн за одну голову.

Станом на 17 липня відповідно до звіту щодо ВРХ на 1 січня за утримання корів відшкодовано кошти 4 підприємствам в сумі 1 926 750 грн.

Станом на 12 липня за дотацією звернулася 1 особа із Сергіївської ОТГ, яка утримує 3 телят віком до 9 місяців. Коштів отримано 3 тис. грн.

Про підготовку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах

Місця відпочинку впорядковані, але необхідно вжити додаткових заходів щодо заборони купання в необлаштованих місцях та зонах гідроспоруд. Для цього потрібно встановити таблички з написами «НЕБЕЗПЕЧНО» та «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО», обладнати на видних місцях стенди з відповідними матеріалами.

Найкраще облаштували Бобрицький, Веприцький, П.-Роменський та Сергіївський пляжі.

Техногенно-екологічна безпека, надзвичайні події

Із початку року на території району виникло 49 пожеж, вогнем завдано матеріальний збиток 2 млн 671 тис. 810 грн,  побічний збиток складає 4 772 797 грн, загинуло 4 людини.

Стан безпеки

У період із 11 по 16 липня до ВП надійшло 134 повідомлення, із них 19 – кримінального характеру:

7 – вчинення крадіжки;

1 – шахрайство;

2 – зберігання наркотичної сировини;

1 – збут наркотичних засобів;

3 – нанесення тілесних ушкоджень;

1 – замах на грабіж.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 37 осіб:

– розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані – 4;

– порушення правил дорожнього руху – 32;

– керування ТЗ у нетверезому стані – 2;

– порушення тиші – 2.

Любов Шкрьоба

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...