Водомережа взамін на діючий смітник

сесія міська копия
Поділитися новиною

сесія міська копияТридцять п’ята сесія міської ради сьомого скликання відбулася 12 липня. У ній взяли участь 20 депутатів із 26 обраних.

Інформація міського голови про прийняті рішення виконавчим комітетом у міжсесійний період

Із доповіді міського голови присутні дізналися, що 9 липня проведено тендери на придбання автомобіля МАЗ «КДМ» (комбінованої дорожньої машини), яка обладнана відвалом, кліткою для піску 6 куб., ємкістю для води 8 куб. Орієнтовна вартість – 2 млн 280 тис. грн (1 млн – із обласного бюджету).

Також були проведені громадські слухання з метою добровільного приєднання територіальних громад Біленченківської та Вельбівської сільських рад до міста Гадяч. Так, на слуханнях у Біленченківці були присутні 120 чоловік, із них 81 проголосували «за», 8 – «проти», 17 – «утрималися», а інші не голосували. Також були слухання у с. Осняги, де більшість людей ще остаточно не вирішили, як проголосувати. У Вельбівці слухання відбулися дуже емоційно. На думку голови міської ради В. Нестеренка, атмосфера була жахлива, селяни не надали слова для виступу начальнику фінансового управління, щоб пояснити ситуацію в цифрах. Із 120 чоловік проголосували «за» тільки четверо. Причиною відмови називали те, що вони самі спроможні та самодостатні, адже є ліс та пісок.

У зв’язку із відмовою, зі слів В. Нестеренка, комісія міської ради провела власні підрахунки і вирішила направити лист до Вельбівської сільської ради із перерахунком коштів за підвіз 58 дітей, які кожного дня їздять до гадяцьких шкіл та садочків. Протягом року із міського бюджету на ці цілі виділяли 530 тис. грн, тож після відмови приєднуватись міська рада вирішила не фінансувати підвезення. Бюджету Вельбівської сільради підвезення дітей коштуватиме 650 тис. грн.

Окрім цього, у міжсесійний період відбулися слухання і в Хитцях. Там зібралися представники села і Гадяцької міськради, щоб обговорити продовження терміну експлуатації міського сміттєзвалища ще на 1 рік. Майже дві години йшли перемовини, та завершення було позитивним, адже  із 37 присутніх 16 проголосували «за», а 9 –  «проти». Вирішення цього питання обійдеться міському бюджету у 233 тис. грн – саме стільки коштів попросили хитцяни на проведення водомережі взамін на діюче сміттєзвалище. 

Зміни до бюджету міста на 2018 рік

Благоустрій

8 тис. 100 грн – поточний ремонт водовідвідних насосів доріг;

35 тис. грн – облаштування майданчика для збору сміття;

124 тис. грн – поточний ремонт тротуарів;

597 тис. грн – поточний ремонт доріг.

Цивільний захист

40 тис. грн – для придбання дозиметра-радіометра та переносної радіостанції.

Освіта та ДНЗ

16,6 тис. грн – у ДНЗ на придбання миючих засобів;

194 тис. грн – на придбання комплектів меблів у ДНЗ «Дзвіночок», «Веснянка», «Берізка»;

143 тис. 325 грн – на придбання меблів для учнів 1-х класів «Нова українська школа»;

58 тис. грн – капітальний ремонт їдальні гімназії імені О. Пчілки;

100 тис. грн – ремонт шкільного автобуса.

Зменшили видатки  по виготовленню проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт очисних споруд – 200 тис. грн.

Соціальний захист

6 тис. 814 грн – надання фінансової підтримки ГО «Діти-інваліди»;

20 тис. грн – оздоровлення демобілізованих учасників АТО;

10 тис. грн – на проведення фестивалю «Мотофест».

У ході зібрання розглянули два додаткових питання:

1) Звернення депутатів до Полтавської ОДА та Гадяцької РДА щодо ремонту автомобільних доріг сполучення Гадяча з Лохвицею, Миргородом, Липовою Долиною та Опішнею.

2) Звернення депутатів до ПАТ «Гадячгаз», Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо застосування монопольного становища ПАТ «Гадячгаз» на ринку постачання газу та незаконних вимог щодо здійснення заходів із облаштування засобів із дистанційних передач даних зі споживання природного газу.

На попередній сесії Тетяну Шкрьобу було призначено директором Інклюзивно-ресурсного центру. Цього ж разу розглядали питання щодо розміру зарплатні директора – призначена з/п 12 тис. 93 грн.

Усього сесією було розглянуто 13 питань. У «Різному» виступив А. Гузь із проханням створити офіційну міську організацію самооборони, яка буде стежити за порядком та захищати громаду міста від хуліганських дій, які почастішали у нашому місті. Зауважив, що бажаючих вступити в організацію багато, тому треба діяти.

Любов Шкрьоба

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...