Збираємо універсальну домашню аптечку

аптечка
Поділитися новиною

аптечкаДомашня аптечка повинна бути в кожній сім’ї – це непорушна аксіома. За статистикою, переважна кількість побутових травм і отруєнь відбуваються вдома, і до приїзду лікарів особливо важливо надати першу допомогу, в тому числі правильно обраними медикаментами. Ми зібрали добірку ліків, які обов’язково повинні бути в домашній аптечці, щоб оперативно вжити заходів при будь-якій ситуації.

Температура і біль у горлі

У першу чергу в домашній аптечці повинен бути градусник, зрозуміло, не ртутний, а електронний. Він більш точний у вимірах, безпечніший і набагато простіший у використанні. Але пам’ятайте: температуру слід збивати, якщо вона перевищує 38 градусів.

Парацетамол. Але важливо пам’ятати, що він тільки збиває симптоми, але не лікує, тому при підвищеній температурі важливо звернутися до лікаря, щоб він призначив лікування.

Інтерферон. Цей засіб використовується для профілактики застуди та грипу, особливо в періоди епідемій. Якщо ви відчуваєте, що у вас переохолодження або ви промочили ноги, прийміть таблетку.

Травми

Хлоргексидин. Цей антисептик широкого дії підходить для обробки ран, опіків, укусів комах тощо.

Перекис водню допомагає зупинити кров (при невеликих кровотечах) і обробити рану. Пантенол – незамінний засіб при опіках. При будь-яких термопошкодженнях шкіри слід помістити обпечену ділянку під холодну воду на 10 хвилин, потім обробити пантенолом, обмотати плівкою і їхати в лікарню.

Будь-яка мазь з бацитрацином. Її варто використовувати замість зеленки або йоду для якнайшвидшого загоєння ран. Діє вона м’якіше і ефективність  її вища.

Бинти, пластир, ватяні диски, джгут, рукавички – для перев’язки ран. Джгут слід накладати в тих випадках, коли поріз дуже глибокий, і негайно їхати до лікарні.

Отруєння і проблеми з травленням

Полісорб. Препарат широкого спектра дії, який зв’язує і виводить із організму шкідливі речовини. Значно ефективніший звичного активованого вугілля, а також безпечніший – підходить для застосування  дітям та вагітним жінкам.

Панкреатин. Препарат, що допомагає вашій підшлунковій залозі впоратися з наслідками переїдання.

Болі і спазми

Тонометр. Головний біль – один із найпоширеніших симптомів підвищеного або зниженого тиску. Тому в разі нападу насамперед слід виміряти тиск і виключити гіпертонію, а тільки після цього приймати будь-які ліки.

Каптоприл. Цей препарат варто тримати в домашній аптечці навіть тим, хто не страждає проблемами з артеріальним тиском. Він допомагає зняти наслідки гіпертонічного кризу і протриматися до приїзду швидкої допомоги.

Аспірин допомагає при головному, зубному, менструальному, м’язовому і суглобному болю. Але важливо точно дотримуватися дозування – отруєння аспірином може бути дуже небезпечним.

Екстракт пустирника або валеріани допомагає зняти спазм судин головного мозку і заспокоює, звісно.

Алергія

Краплі для носу з оксиметазоліном. Ці судинозвужувальні краплі допомагають зняти набряк при будь-якому нежиті, як застудному, так і алергічному. Але важливо пам’ятати: це засіб екстреної терапії, постійно ним користуватися не можна.

Лоратадин: антигістамінний засіб, одна з незаперечних переваг якого – відсутність звичних побічних ефектів, таких як сонливість і зниження уваги.

Doctor.rambler

LIVE OFFLINE
track image
Loading...