Полюби ближнього

БАКИ 2
Поділитися новиною

БАКИ 2У понеділок, 25 червня, до редакції звернулася Ніна Штанько, яка проживає на пл. Піонерській у Гадячі. Вона розповіла, що її сусід Сергій Рябічін отруює їй життя. «Нестерпний шум з ранку до вечора, гуде сварка, чутно, як розпилюють метал, у дворі постійно стоїть їдкий запах фарби, особливо він докучає у спекотні дні». Зверталася Ніна Петрівна із скаргою до міської ради, була створена комісія для розгляду та вивчення спірної ситуації. 

В.о. міського голови Дроботі Г.М від жительки м. Гадяч, яка проживає площа Піонерська, 1.

Скарга

Повідомляю Вам, що створена комісія із розгляду моєї скарги провела роботу формально, необ’єктивно та можливо й упереджено. У комісію не були залучені представники ДСНС та СЕС. Члени комісії навіть не зайшли у двір, де за спорудою стояли 6 не фарбованих баків і лежав метал для робіт. Прошу провести перевірку у сфері Держархбудконтрою самочинно збудованих будівель за адресою: пл. Піонерська 1А, де ріжуть, варять, фарбують вироби з нього. Шум і їдкий запах вкорочують життя сусідам. Виготовляють баки для подальшої реалізації, а земля призначена для житлових споруд. Самочинно збудовані споруди із порушенням вимог ДБН 360-92, відповідно до якого відстань до існуючих будинків 3 ступеня вогнестійкості до самочинно збудованих повинні розташовуватись на відстані 10-12 м. Враховуючи, що будівлі збудовані у 2017-18 роках, тому узаконенню даних будівель відповідно змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, прийнятись в експлуатацію не може, так як дія закону не поширюється на зведені після 9.05.2015 року та із порушенням розташування відносно будівельних норм. Враховуючи можливу упередженість у розгляді даного питання, дане звернення направлено до ДАБІ та існує необхідність звернення до інших зацікавлених інстанцій та звернень до ЗМІ. У дворі за адресою: пл. Піонерська, 1А, виконується виробнича діяльність.

Фото додається.

Після цього була написана ще одна скарга до міського голови, але вже з 11 підписами сусідів.

У вівторок уранці зателефонувала Ніна Петрівна і повідомила, що сусіди навмисно пошкодили їй каналізаційну трубу, і вона викликала поліцію. С. Рябічін написав пояснювальну, що пошкодження труби сталося не навмисно, а випадково, так як каналізація проходить через їхню земельну ділянку. Щоб якось розібратися у цій ситуації та побачити все на власні очі, ми пішли на зустріч із обома сторонами конфлікту.

На наш візит господарі ділянки, на якій ведеться нібито незаконна діяльність, відреагували добре. Запросили у двір, щоб ми змогли сфотографувати і поспілкуватися із ними. Про те, що займаються підприємницькою діяльністю, не приховують, адже документи про оформлення та ведення малого бізнесу в порядку, кожного місяця сплачується податок, зареєстровано і вид діяльності (кузня): виготовляють вироби із металу. Сама земельна ділянка є власністю Л. Рябічіної. На даний час виготовляють на замовлення металеві баки для збору сміття по району.

БАКИ 1

Про те, що Н.П. Штанько написала скарги у міську раду, дізналися коли прийшла комісія з міської ради. Сам Сергій із дружиною Людмилою запевняли, що неодноразово намагалися налагодити відносини з найближчими сусідами, пропонували, що на будь-яке прохання про тишу, будуть реагувати миттєво, адже немає затвердженого графіку роботи. Пропонують визначитися з конкретними годинами  роботи до і після обіду, так, як буде зручно Ніні Петрівні. Але вона на контакт із підприємцями не йде, конкретних вимог до них не висуває, наполягає на повному припиненні діяльності.

На завершення розмови сторони конфлікту, навіть у присутності журналістів, не змогли  домовитися. Тому остаточною крапкою буде висновок чергової комісії з міської ради, про який ми повідомимо додатково.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...