ДЕРЖАВА ОПЛАТИТЬ ЛІКУВАННЯ У ПРИВАТНИХ КЛІНІКАХ

Фото 1
Поділитися новиною

Фото 1Українці вже підписали зі своїми сімейними лікарями 10 млн декларацій

Національна служба здоров’я підписала перші 12 договорів з приватними закладами. Це означає, що вперше держава оплатить лікування українців у приватній клініці чи у лікаря-ФОП. Вони надаватимуть послуги первинної медичної допомоги своїм пацієнтам. Про таке написав заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтанюк на своїй сторінці у Facebook.

“Днями НСЗУ оприлюднить договори із цими закладами, але я зроблю невеликий спойлер. Маємо 5 лікарів-ФОП, заводську поліклініку та приватні клініки. Географія приємно вражає: Київ, Харків, Житомир, Дніпро. І що більш цінно, невеликі міста – Нова Каховка (Херсонська область), Кролевець (Сумська область), Мирноград (Донецька область), Світловодськ (Кіровоградська область), Христинівка (Черкаська область), Берщадь (Вінницька область). І навіть є одне село — Слобідка, Львівської області”, – написав Ковтанюк.

Він також зауважив, що коли у МОЗ говорили про таку можливість рік тому, були закиди, що приватним закладам невигідно буде працювати за тарифами НСЗУ.

“В реальності уже в першу хвилю отримали більше як двадцять заяв і від лікарів-ФОП, і від клінік. Водночас, учора ми перейшли відмітку в 10 млн декларацій, які українці підписали зі своїми сімейними лікарями, педіатрами чи терапевтами”, – повідомив Ковтанюк і додав, що в МОЗ планують і далі нарощувати темпи.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...