Будинок сімейного типу створять у Лютеньці

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада 12 червня.

На початку зібрання привітали переможців конкурсу по збору ТПВ між школами району: 1 місце – Оснягівська ЗОШ, 2 – Сватківська ЗОШ, 3 – Бобрицька ЗОШ.

Пілотний проект «Рука допомоги – вихід є»

Із початку реалізації проекту із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб до управління соціального захисту населення подано 70 заяв на участь у проекті. Всі бажаючі обрали формою участі працевлаштування на громадські роботи. На даний час за направленням центру зайнятості працевлаштовано на постійну роботу 20 учасників пілотного проекту.

Про стан соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Зараз на первинному обліку перебуває 55 дітей з юридичним статусом. Із них 19 – сироти, 36 – позбавлені батьківського піклування. 38 дітей проживають у 25 сім`ях опікунів, піклувальників; 11 – виховуються у прийомних сім’ях та ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу); 6 – залишаються під опікою інтернатних закладів. Працює Єдина інформаційно-аналітична система «Діти». На території району функціонує 6 прийомних сімей та 2 ДБСТ, у яких виховується 18 дітей, позбавлених батьківського піклування. За звітній період підготовлено 3 пакети документів на усиновлення: 1 справа усиновлення громадянами України та 2 справи усиновлення іноземними громадянами.  Станом на 12 червня на обліку знаходиться 10 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах: Римарівська с/р – 2 дитини, Веприцька с/р – 4 дитини, Плішивецька с/р – 2 дитини, Біленченківська с/р – 2 дитини. Здійснено 36 обстежень сімей. До Гадяцького районного суду спеціалістами служби у справах дітей підготовлено та направлено 2 позови про позбавлення 3 батьків батьківських прав відносно 2 дітей. На даний момент проводиться робота по довлаштуванню у ДБСТ, а саме у сім’ю Марченків, ще 3 дітей, позбавлених батьківського піклування. Готуються відповідний пакет документів. Сім’я Марченків виховує 2 власних дітей і 5 прийомних. Планується, що вже 1 липня родина Марченків буде виховувати 10 дітей. Також планують зробити ДБСТ у Лютеньці. 

Техногенно-екологічна безпека, надзвичайні події та ситуації

Із початку року на території району виникло 43 пожежі, вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 2 млн 670 тис. 810 грн, загинуло 4 людини.

Стан безпеки

У період із 4 по 11червня до ВП надійшло 109 повідомлень,  із них 18 – кримінального характеру:

2 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

6 – вчинення крадіжки;

1 – посіву або вирощування снотворного маку чи конопель;

2 – шахрайства;

1 – умисного знищення або пошкодження майна.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 80 осіб:

– розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані – 11;

– порушення строків перереєстрації зброї – 14;

– порушення правил дорожнього руху – 48;

– керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння – 5;

– паління тютюнових виробів у заборонених місцях – 6;

– дрібне хуліганство – 1.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...