Духовий оркестр став героєм кіно

Безымянный
Поділитися новиною

БезымянныйПро те, що у Рашівці знімали кіно, ми дізнались випадково. Відразу зв’язались із продюсером знімальної групи «DocNoteFilms» і розпитали про все детально.

«DocNoteFilms» – це група професіоналів із Києва, які кілька років тому вирішила знімати фільми про сучасні українські реалії максимально чесно та відверто. Свій документальний шлях почала в 2013 році в рамках проекту «BABYLON’13», де, як стверджують самі, «завжди знаходячись у вирі історії, фіксували зародження громадянського суспільства в Україні». У їхньому творчому доробку короткометражні документальні фільми про Майдан та війну на сході України, повнометражний документальний фільм «Крим, як це було» та проекти соціального спрямування.

На Гадяччину знімальна група у складі режисера Костянтина Кляцкіна,  продюсера Сергія Малярчука, операторів Павла Липи  і Володимира Усика приїхала, щоб відзняти тизер фільму, який хочуть подати разом зі сценарієм на державне фінансування, або інші спонсорські програми. Головними героями майбутнього фільму стали учасники Рашівського дитячого народного оркестру духових інструментів. І якщо знімальній групі вдасться знайти фінансування, то до повноцінних зйомок фільму вони приступлять вже у вересні цього року.

Безымянный2Продюсер групи Сергій Малярчук у компанії дітей села Рашівка.

У Гадяцькому районі команда перебувала близько тижня.  Продюсер Сергій Малярчук каже, що це не перша поїздка команди у Рашівку:

«На Полтавщині ми вдруге. Чесно кажучи, вся знімальна група була вражена побаченим і почутим. Україна – це не просто географічна територія, це люди і стан душі, а Полтавщина – дуже яскравий приклад цього феномену. Були у пошуках цікавого сюжету для кіно. Випадково дізнались про дитячий оркестр і далі навіть не вагались. Це ж круто, адже подібних в Україні дуже мало!»   

Сподіваємось, команді вдасться продовжити розпочате, і історія рашівського оркестру стане відомою на всю країну.

Оксана Кириченко

Рашівський духовий оркестр складається з мідних і ударних інструментів. За творчі досягнення і значний внесок у скарбницю української національної культури, високу виконавську майстерність у 1991 році  оркестру було присвоєно звання «Народний самодіяльний колектив». Музично грамотний колектив учнів виконує чудові марші, вальси, народні пісні. Так, на сьогодні репертуар духового оркестру має більше 30 добре вивчених музичних творів.

Тизер – короткий трейлер (анонс), що використовується для реклами майбутньої кінострічки, телевізійної програми чи відеогри. Зазвичай випускаються задовго до головного виробу, щоб «роздражнити» аудиторію.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...