Із водогону – кожному додому

DSCN3045 копия
Поділитися новиною

DSCN3045 копия3 червня – День працівників водного господарства

Вода є основою життя людини. А водне господарство є важливою складовою економіки держави. Головним регулятором місцевого водного сектору є станція другого підйому води, яка розташована у місті Гадяч в районі Підварку. Тут безпосередньо і займаються забезпеченням та подачею води до споживачів.

Усього «на водогоні», як звикли говорити місцеві, працює дев’ять чоловік. Під час нашого візиту на зміні працювали Анатолій Дорогань, машиніст із 30 річним стажем, та Анатолій Козюра, оператор, має 10 років стажу. Територія станції закрита, стороннім вхід заборонений. Сама ж станція також закрита, в ній знаходяться два закритих басейни, в які вода потрапляє із чотирьох водяних свердловин, глибина кожної 1200 м. Із басейнів беруть пробу води на хімічний та бактеріологічний аналізи. Потім вона подається насосами у саму станцію, де проходить очистку та фільтрацію і під тиском через спеціальний перетворювач частоти розподіляється по трубах у відповідні водонапірні вежі. І вже тоді ми маємо змогу використовувати воду на повсякденні потреби.

Працівники зізнаються, що професійне свято не відзначають, але закликають жителів міста полагодити кран, що капає, бачок, який протікає, або замінити трубу. Адже через несправні комунікації марнується 40% води, яку нам подають. Також, користуючись нагодою, вітають колег – працівників водного господарства. Адже саме вони стежать за збереженням і  раціональним використанням водних ресурсів у нашій країні.

DSCN3048 копия

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...